open-navfaktor-logo
search
Migrantska kriza
Bihać obustavio pomoć Vučjaku, šta će odlučiti Operativni štab?
U ova četiri mjeseca, od kada je uspostavljen kamp, potrošili smo 100.000 KM. Od danas, ne da to više nećemo, nego ne možemo plaćati, nemamo sredstava – kazao nam je Mehadžić   
21.10.2019. u 13:09
get url
text

Kao što je i najavljeno, grad Bihać od danas je obustavio sredstva iz gradskog budžeta za migrantski kamp Vučjak. Potvrdio je to u izjavi za Faktor portparol Gradske uprave Bihaća Elmedin Mehadžić.

Grad je putem komunalnih preduzeća do sada osiguravao vodu i odvozio smeće, dok hranu osigurava Crveni križ, koji se također finansira iz gradskog budžeta. Kako nam je kazao Mehadžić, migrant na Vučjaku jutros us dobili hranu, ali Grad više ne osigurava vodu niti odvozi smeće.

- Ukoliko se neko javi našem Vodovodu, odnosno Komradu, da to to plaća, mi nemamo ništa protiv, ali ne vjerujemo da će do toga doći. U ova četiri mjeseca, od kada je uspostavljen kamp, potrošili smo 100.000 KM, odnosno oko 25.000 mjesečno. Od danas, ne da to više nećemo, nego ne možemo plaćati, nemamo sredstava – kazao nam je Mehadžić.   

Kako je rekao, više detalja o tome šta će se dešavati s ovim kampom i kako će dalje funkcionirati bez novca iz gradskog budžeta, trebalo bi poznato nakon današnje sjednice Operativnopg štaba za područje Unsko –sanskog kantona. Sastanku će prisustvovati bihaćki gradonačelnik, ministar unutrašnjih poslova i premijer USK, policijski komesar, predstavnici Crvenog križa….

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.