open-navfaktor-logo
search
Smjena turista
BIHAMK: Kilometarske kolone na izlazima iz BiH, u večernjim satima bit će većih gužvi na ulazima u zemlju
Vikend je, smjena je turista, mnogi se vraćaju svojim kućama u neku od zemalja Evrope, pa su duge kolone vozila na većini graničnih prijelaza, navode iz BIHAMK-a.
15.08.2021. u 18:46
get url
text

Trenutno su na svim graničnim prijelazima na sjeveru i zapadu kilometarske kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine.

Izdvajaju prijelaze: Izačić, Velika Kladuša, Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica, Bosanska Dubica, Bosanska Gradiška, Gradina, Bosanski Brod i Šepak.

Iz BIHAMK-a dodaju da nešto kasnije očekuju kolone vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu na graničnim prijelazima na jugu zemlje.

Frekventno je i na putevima u Bosni i Hercegovini.

Savjetuje se da prije polaska na put provjerite svu potrebnu dokumentaciju za vas i vozilo, te se informišite o stanju na putevima i graničnim prijelazima. Ukoliko putujete na duže relacije pravite češće pauze.

Zbog održavanja Međunarodne auto trke na brdskim stazama, danas do 20 sati obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Cazin-Srbljani-Ostrožac. Za vrijeme obustave vozila se usmjeravaju na regionalne puteve.

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do pet sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do šest sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava.

Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Srebrenik-Orašje, Doboj-Rudanka i Stolac-Hutovo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.