open-navfaktor-logo
search
10 miliona KM
Bingo otkrio iznos plaće uposlenika u trgovini i najavio isplatu pomoći svim radnicima u BiH
Najveća domaća poslovna grupacija Bingo Group koja zapošljava skoro devet hiljada radnika, na press konferenciji najavila je isplatu 1.080 maraka svakom zaposlenom po preporuci Vlade Federacije BiH.
09.11.2022. u 11:45
get url
text

- Sutra će na račune naših uposlenika, koji su sa nama duže od šest mjeseci i nastavljaju graditi kompaniju, njih skoro devet hiljada dobit će po 1.080 maraka finansijske pomoći. To znači da će Bingo kao grupacija uplatiti skoro 10 miliona maraka na nivou cijele države Bosne i Hecegovine – izjavila je na press konferenciji Ljiljana Kunosić, direktorica Bingo Group, naglašavajući da ovaj iznos uključuje i dio pripadajućih poreza na 1.080 KM u prodajnim objektima i pogonima u entitetu Republika Srpska i Brčko distriktu.

O unapređenju uvjeta rada u Bingo trgovinama govorio je Edin Ibrahimović, izvršni direktor za biznis operacije Bingo.

- Ponosni smo na činjenicu da naši uposlenici imaju najviša prosječna primanja u oblasti tradicionalne trgovine u BiH, koja u prosjeku iznose 1.040 maraka neto te 1.429 maraka bruto. Ove godine smo uposlenicima isplatili 350 maraka regresa i uz ovih 1.080 maraka koje ćemo sutra isplatiti, to je praktično i više od 13. plaće za naše radnike – kazao je Ibrahimović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.