open-navfaktor-logo
search
Nova politička stranka
Bio Dodikov kadar: Bivši gradonačelnik Banje Luke osnovao pokret Svojim putem
AUTOR: Buka
25.04.2024. u 09:50
get url
text
Igor Radojičić
Igor Radojičić
Igor Radojičić, nekadašnji gradonačelnik Banje Luke i svojevremeno odani kadar čelnika SNSD-a Milorada Dodika osnovao je jučer Nezavisni pokret Svojim putem.
Pokret je do sada podržalo skoro 1.000 građana svojim potpisima, među kojima brojni univerzitetski profesori, advokati i ugledni pravnici, ljekari, neki bivši direktori, načelnici, odbornici i mnogo mladih, do sada neangažovanih ljudi, prenosi Buka.
Banjalučka analitičarka Tanja Topić prokomentarisala je za Fenu povratak Radojičića na političku scenu. Podsjeća da je Radojičić vrlo dobro kotirao u nizu istraživanja o rejtingu pojedinih ličnosti i to dok je bio u "političkoj penziji“, jer su mu građani davali vrlo visok stepen povjerenja.
- Ne mislim da će on biti kandidat za gradonačelnika. Ipak, riječ je o listi koja će da osvoji jedan izvjestan dio odborničkih mandata iz prostog razloga jer je u staroj stranci Radojičića ostao jedan znatan broj njegovih pristalica koji su svih ovih godina čekali na njegov sljedeći politički potez, na oživljavanje ili političku reanimaciju, odnosno da li će se odlučiti na osnivanje sopstvene stranke – navodi Topić.
Po njenim riječima, njegov povratak i odbornička lista će sasvim sigurno uzburkati "gradske duhove“ i pomrsit će račune nekim političkim partijama.
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.