open-navfaktor-logo
search
Nakon izjave Miletića
Biščević Tokić: Fortu, Nikšića i Konakovića trebamo proglasiti nepoželjnim u BiH!
Zastupnica u Parlamentu Federacije Bosne i Hercegovine Jasmina Biščević Tokić reagirala je na izjave predstavnika stranke Za nove generacije, državnog zastupnika Zlatka Miletića.
08.01.2023. u 13:29
get url
text

- Poslije izjave Miletića, trebamo proglasiti Fortu, Nikšića i Konakovića nepoželjnim u Bosni i Hercegovini! - napisala je kratko na Twitteru Biščević Tokić.

VEZANI TEKST - Miletić: Ovo jeste najbrži, ali je poguban put, je li mi nemamo kompetentnijih ljudi od Konakovića i Forte?

Miletić je sinoć tokom gostovanja na Face TV-u iznio niz šokantnih tvrdnji o događajima koji su prethodili potpisivanju sporazuma Osmorke i SNSD-a te o sadržaju tog dokumenta.

Između ostalog je kazao da je iz preambule sporazuma izbačen pasus o saradnji BiH sa NATO-om, te da je to naknadno ubačeno na njegovo insistiranje.

- Dan poslije oni odlaze na sastanak u SNSD i skidaju sve što smo mi predložili. Sve su skinuli, uključujući saradnju sa NATO savezom i sve što se odnosi na funkcioniranje države. Nikšić potpisuje sporazum i niko od nas, ZNG, NES i drugi uopće nismo znali sadržaj tog dokumenta. Niti jedna politička partija nije na svojim organima pregledala taj dokument - kazao je, između ostalog, Miletić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.