open-navfaktor-logo
search
Reakcija zastupnice
Biščević Tokić: Ministrica Bogunić je ukazala da je samo Milošević ukinuo PPZ, sad ga Vlada KS ukida
Ministrica je tada kazala i da je našla podatak da je "samo Slobodan Milošević ukinuo Pedagoški zavod, pa ga je Zoran Đinđić opet osnovao", podsjeća zastupnica
15.07.2019. u 19:14
get url
text

Povodom inicijative Vlade Kantona Sarajevo za ukidanje Prosvjetno-pedagoškog zavoda (PPZ), podsjećam da je još u februaru ove godine ministrica za obrazovanje, nauku i mlade KS Zineta Bogunić jasno iznijela stav da je PPZ potreban, kaže zastupnica u Skupštini KS Jasmine Biščević Tokić.

U intervjuu za obrazovni magazin Školegijum, pod naslovom "Prvo Pedagoški zavod, pa onda ostalo" ministrica Bogunić je kazala da Prosvjetno-pedagoški zavod treba da pruža stručnu pomoć i savjete nastavnicima, te da pravi analize, procjene i mjere za napredovanja. 

-Ministrica je tada kazala i da je našla podatak da je "samo Slobodan Milošević ukinuo Pedagoški zavod, pa ga je Zoran Đinđić opet osnovao". Ako je samo Slobodan Milošević ukinuo PPZ, i ako to nakon njega čini samo ova Vlada KS, onda je logično da, slijedeći rezon ministrice Bogunić, postavimo pitanje – da li ova Vlada KS slijedi put Slobodana Miloševića? Očigledno da je nakon tzv. "autentičnog tumačenja" Zakona o visokom obrazovanju, ovo novi slučaj gdje većina nameće stvari protiv volje i zauzetih stavova ministrice Bogunić. Podsjećam i da je PPZ osnovan na temelju Zakona o organizaciji organa uprave u FBiH, i ne može se odlukom Vlade KS ukidati nešto što postoji na osnovu Zakona. To je potpuni nasrtaj na ustavnu strukturu, čime ova Vlada KS pokazuje punu neozbiljnost i pravni dilentatizam - navela je u svom reagiranju Biščević Tokić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.