open-navfaktor-logo
search
Zastupnica ogorčena
Biščević-Tokić: Ministrica Prvulović odbila sastanak s roditeljima djece s poteškoćama u razvoju, vrhunac bahatosti vlasti
Zastupnica u Skupštini Kantona Sarajevo Jasmina Biščević-Tokić iznijela je tvrdnje da je ministrica za rad i socijalnu politiku KS Ivana Prvulović grubo odbila molbu Udruženja za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju Colibri za organizaciju sastanka.
17.06.2022. u 14:36
get url
text

- Tvrdnja ministrice Prvulović da "nije uobičajeno da ministar prisustvuje sastanku članova bilo kojeg udruženja", što je navela u odgovoru Udruženju Colibri, jednostavno nije tačna. Sam taj postupak je refleksija bahatosti i potpunog izostanka suosjećanja, kako ministricinog tako i vlasti koju reprezentuje.

Reagujem prije svega kao majka. Dužnost mi je da se solidarišem sa svim roditeljima, a naročito majkama djece sa poteškoćama u razvoju, prema kojima imam posebnu empatiju. Zatim reagujem kao građanka Kantona Sarajevo jer ne želim živjeti u društvu u kojem se roditelji djece sa poteškoćama u razvoju i bilo koja druga ranjiva kategorija tretira na ovakav način.

Na posljednjem mjestu reagujem kao političarka, ali garantujem, što sam potvrdila dosadašnjim radom, da ću se beskompromisno boriti protiv bahatosti, lišenosti empatije i samodovoljnosti vlasti koja ne želi da radi svoj posao. A posao ministrice socijalne politike je upravo servisiranje svih potreba ranjivih kategorija, a naročito roditelja djece sa poteškoćama u razvoju. Protiv takve vlasti, bez obzira koja stranka ili pojedinci nju činili, ću se uvijek boriti. Na svu sreću, ovu bahatu vlast, čiji je dio ministrica Prvulović, ćemo već u oktobru, uz pomoć građana, smijeniti. Naša borba za pravednije društvo i socijalno osjetljiviju vlast tu neće stati već tek početi i na tom ćemo putu istrajati - napisala je na Facebooku Biščević-Tokić.

Pokušali smo kontaktirati ministricu Prvulović kako bi pojasnila ovu situaciju, ali ministrica nije odgovarala na naše pozive.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.