open-navfaktor-logo
search
Sve zbog susreta s Bidenom
Bisera Turković fotografijom odgovorila kritičarima: Kontinuitet...
Bisera Turković, ministrica vanjskih poslova Bosne i Heregovine i dopredsjedavajuća Vijeća ministara BiH, posljednjih dana našla se na udaru kritika uglavnom sarajevske čaršije ili još preciznije marindvorske ekipe predvođene članovima Naše stranke, a u vezi sa odlaskom na sahranu britanskoj kraljici Elizabeti II. 
21.09.2022. u 13:47
get url
text

Turković je predstavljala BiH na tom događaju koji je ujedno bio i prilika za susrete sa svjetskim liderima, poput Josepha Bidena, američkog predsjednika. 

Članovi Naše stranke, naročito Sabina Ćudić koju u stranci vide kao buduću ministricu vanjskih poslova BiH i Damir Arnaut, kojeg vide kao budućeg ministra pravde BiH, šampioni kompenzacijskih listi, već duže vrijeme neumorni su kritičari ministrice Turković, uglavnom neargumentirano. 

Ovog puta kada je saopćeno da se ministrica u Londonu u pratnji bh. ambasadora Vanje Filipovića susrela sa Bidenom, gdje su kratko razgovarali o BiH, u Našoj stranci su na sve moguće načine pokušali omalovažiti taj susret. 

Tako je Arnaut ministrici Turković posvetio dosta pažnje proteklih dana i bjesomučno tvitao dokazujući ko zna šta i ko zna s kojim razlogom. Između ostalog, Arnaut je poručivao javnosti da "nas ministrica Turković sramoti" i tome slično. 

No Turković nije ništa objašnjavala, odgovorila je kritičarima fotografijama svojih susreta sa američkim državnicima i diplomatama.

Ministrica Turković dugogodišnja je bh. diplomatkinja i bila je prvi ikada imenovani ambasador nezavisne Bosne i Hercegovine. 

Biografiju ministrice Turković možete vidjeti ispod: 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.