open-navfaktor-logo
search
Prijavljen tužilaštvu
Bivši direktor Tuzlanskog aerodroma: Karasalihović osumnjičen za pronevjeru milion KM
Bivši direktor Međunarodnog aerodroma u Tuzli Rifet Karasalihović osumnjičen je za počinjenje 15 krivičnih djela uz zloupotrebu milion KM.
28.10.2020. u 13:43
get url
text

MUP TK je protiv njega podnio izvještaj nadležnom tužilaštvu, a radeći na rasvjetljavanju složenih oblika krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta i korupcije. Kako su naveli iz policije, postoji osnov sumnje da je obavljajući funkciju direktora Međunarodnog aerodroma d.o.o Živinice Karasalihović od decembra 2018. do decembra 2019. godine s ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi počinio krivično djelo zloupotreba ovlasti u privrednom poslovanju.

- Postoji sumnja da je R. K. milion KM doznačen iz budžeta FBiH utrošio suprotno namjeni - naveli su iz Uprave policije MUP-a TK.

Također, inspektori MUP-a TK su od decembra 2019. do septembra 2020. godine, tužilaštvu protiv njega podnijeli ukupno devet izvještaja zbog postojanja osnova sumnje da je u od decembra 2015. do decembra 2019. godine obavljajući dužnosti direktora Tuzlanskog aerodroma počinio 15 krivičnih djela zloupotreba položaja ili ovlasti u sticaju sa krivičnim djelom krivotvorenje službene isprave.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.