open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo KS
Bivši dopredsjedavajući federalnog Doma naroda optužen za zloupotrebe u vezi s putnim nalozima
Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Jasenka Tufekčića, bivšeg delegata i dopredsjedavajućeg Doma naroda Federalnog parlamenta, zbog krivičnih djela prevara u službi i krivotvorenje službene isprave.
11.11.2022. u 12:28
get url
text

Jasenko Tufekčić tereti se da je od jula 2011. do aprila 2017. godine dok je bio delegat ali i dopredsjedavajući Doma naroda Federalnog parlamenta podnio 355 naloga za službeno putovanje u koje je upisivao neistinite podatke.

- Koristio je službeni automobil svoje političke stranke, a u naloge za službeno putovanje upisivao je da dolazi ličnim automobilom, iako u vlasništvu nije imao svoj automobil, niti položen vozački ispit. Premda je optuženi imao pravo na korištenje službenog automobila Doma naroda, to je odbio, jer u tom slučaju ne bio imao mogućnost naplate troškova prevoza već je koristio automobil stranke i za putne naloge koje je podnio parlamentu isplaćeno mu je oko 40 hiljada maraka, u kojem iznosu je oštećen budžet Federacije BiH - saopćeno je iz Tužilaštva KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.