open-navfaktor-logo
search
Kadar NiP-a
Bivši ministar komunalne privrede i direktor Vodovoda i kanalizacije novi je direktor Agencije za policijsku podršku
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine imenovalo je Envera Наdžiahmetovića za direktora Agencije za policijsku podršku Bosne i Hercegovine.
06.07.2023. u 19:40
get url
text

Hadžiahmetović je kadar Naroda i pravde. On je bio ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo. Na toj poziciji ga je u martu ove godine, kada je imenovana nova Vlada Kantona Sarajevo, zamijenio Almir Bečarević iz Stranke za BiH, koja je postala partner "Trojke" u kantonalnoj vlasti. 

Hadžiahmetović je diplomirao na Mašinskom fakultetu u Sarajevu. Prije pozicije ministra komunalne privrede bio je generalni direktor KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo, a prije toga direktor Javnog preduzeća Komunalno u Brezi.

Za poziciju direktora Agencije za policijsku podršku je bio prvorangirani kandidat. 

Prema raspisanom javnom konkursu, kandidati za direktora državne Agencije za policijsku podršku trebali su ispuniti tek dva posebna uvjeta. Prvi je da su imali završen fakultet i to društvenih, tehničkih, prirodnih ili humanističkih nauka. Drugi uvjet da se kandiduju za direktorsku poziciju bio je najmanje pet godina iskustva u struci od čega tri godine na rukovodećim poslovima. 

Konkurs za direktora Agencije za policijsku podršku

Hadžiahmetović je, prema biografiji koja se može naći, ranije obnašao, između ostalog, i funkcije zamjenika ministra prometa i komunikacija ZDK, šefa Odjela kriminalističke policije u MUP-u ZDK, menadžera za ljudske resurse i sigurnost u firmi Atom Holding iz Dubaija na projektu proširenja časnog harema u Meki, inspektora za sigurnost aerodroma u Glavnom uredu Granične policije BiH u Sarajevu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.