open-navfaktor-logo
search
Jusić objavio račune
Bivši načelnik Breze iz budžeta Općine plaćao košulje, parfeme, lignje na žaru, alkohol, pečenje...
Načelnik općine Breza Vedad Jusić, na svojoj oficijelnoj Facebook stranici objavio je fotografije koje pokazuju na koji način se prema budžetskom novcu odnosio njegov prethodnik, bivši načelnik Općine Munib Zaimović (SBB).
28.04.2021. u 17:42
get url
text

On je priložio mnogobrojne račune na kojima se, kako je naveo, vidi u koje svrhe se trošio budžetski novac u 2020. godini, godini obilježenoj pandemijom i finansijskom krizom.

- Nažalost, to je samo mali dio onoga s čim će se javnost upoznati u narednim danima i mjesecima. Neka mu je na čast i sramotu preko 100 hiljada KM duga za poljoprivredni poticaj, 800 hiljada KM namjenskih sredstava za infrastrukturu i cjelokupni dug koji je ostavio iza sebe. Neka mu je na čast i sramotu svaka čašica vina i rakije, a pila se u toku radnog vremena, izvan radnog vremena u večernjim satima i danima vikenda, praznika, pilo se i jelo širom Bosne i Hercegovine od budžetskog novca! I zbog toga je zaslužio stub srama! Narod treba i mora znati gdje su se trošili budžetski novci! Jela se jagnjetina, teletina, pastrmka, lignje na žaru, pila se rakija viljamovka, skupa vina i piva, kupovale se košulje, parfemi i naušnice, sve od budžetskog novca! Da nam se više nikad ne ponovi!!! - naveo je Jusić na Facebooku.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.