open-navfaktor-logo
search
Ostali na kružnom toku
Blokada puta: Zenički rudari probili policijski kordon, obećali da neće oštetiti imovinu Kasumovića
Zenički rudari probili su policijski kordon na magistralnom putu M-17, u naselju Perin Han, kod kuće zeničkog gradonačelnika Fuada Kasumovića, a ovom prilikom niko nije povrijeđen.
31.03.2023. u 12:21
get url
text
Rudari i policija
Rudari i policija

VEZANI TEKST - Zenički rudari blokirali magistralni put M-17

Rudari su u razgovoru s policijom dali obećanje da neće napadati privatnu imovinu gradonačelnika Kasumovića. Jake policijske snage čuvaju imovinu zeničkog gradonačelnika. Rudari su se zaustavili na kružnom toku, na isključenju za autoput A1 Koridora Vc, gdje će čekati odluku o deblokadi računa zeničkog rudnika.

- Ja sam od 10 sati samo rudar - poručio je u kratkom obraćanju okupljenim predsjednik Sindikata rudnika Zenica Elvedin Avdić.

On je istakao kako su proteklih dana i danas sve do 10 sati pokušavali naći rješenje, ali da Sindikat više ne vodi proteste.

Zeničkim su se rudarima ponovno pridružili i predsjednik Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije Bosne i Hercegovine Sinan Husić te predsjednik Sindikata rudnika Kreka Zuhdija Tokić.

Rudari RMU Zenica su odlučili danas blokirati magistralni put M-17, a za nastalu situaciju u rudniku najodgovornijom osobom smatraju gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića.

Od prošlog petka su stupili u radnički neposluh te prekinuli proizvodnju, tražeći deblokadu računa zeničkog rudnika, kako bi mogli dobiti plate, a dio njih je i štrajkovao glađu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.