open-navfaktor-logo
search
Sati čekanja
BLOKADA-Radnici Aluminija ne odustaju, vozači gube strpljenje: "Ovo sve treba rastjerati!"
Radnici mostarskog Aluminija blokirali su oko tri sata magistralni puta M-17 u Salakovcu, sjeverno od Mostara, zbog čega se formirala 10 kilometara duga kolona u pravcu sjevera
09.07.2019. u 19:12
get url
text

Radnici mostarskog Aluminija blokirali su oko tri sata magistralni puta M-17 u Salakovcu, sjeverno od Mostara, zbog čega se formirala 10 kilometara duga kolona u pravcu sjevera. Kolona prestaje negdje oko Vrapčića, u što smo se sami uvjerili, no ako se uskoro ne odblokira doći će do centra grada. Vozači gube posljednje atome stpljenja i negoduju zbog ovakvog načina blokade, jer ispaštaju tvrde, nedužni.

{$galerijaFotografija}

Edina Abazu zatičemo dok pješači magistralom. Tvrdi kako je vozilo ostavio i zaputio se pješke prema kući, koja je udaljena nekih 3 kilometra od mjesta blokade.

-Ovo je politika, ovo nema veze ni sa Aluminijem niti radnicima. Trebali su da blokiraju one koji su im krivi, a ne nas građane koji ne možemo doći do svojih kuća- govori Abaza.

Branko, vozač autobusa iz Slovenije tvrdi kako preko dva sata čeka da nastavi svoj put prema Sarajevu.

-Putnici su nervozni, mislim da ovo nije uredu, sasvim sigurno nije način blokirati saobraćajnicu, zašto da mi ispaštamo koji nismo krivi- tvrdi Branko.

Ahmet iz Sarajeva, nakon skoro tri sata čekanja, izgubio je i zadnji atom strpljenja, demonstrante, naziva idiotima.

-Zbog idiota ne mogu doći kući. Ovo treba rastjerati da im nikada više nešto slično ne padne na pamet- poručuju ljutito.

Radnici mostarskog Aluminija planiraju magistralni put M17 držati u blokadi do ponoći, kada se kompanija najverovatnije gasi. Jutros su nešto više od tri sata držali u blokadi magistralni put južno od Mostara. 

Boris Vican, izvršni direktor za tehničke poslove i razvoj, izjavio je da će večerašnji prekid struje u ponoć značiti kraj za mostarski Aluminij.

-Struja trenutno nije osigurana. Mi nemamo nikakve informacije osim da je Nezavisni operator sistema u BiH poslao dopis u kojem se navodi da će obavijestiti Elektroprijenos da nije prijavljen vozni red za večeras od 12 sati u ponoć. Elektroprijenos će dobiti nalog da nas ugasi-kazao je Vican, poručivši da će to značiti kraj za Aluminij.

 

 

Trenutno u tunelu Salakovac. Radnici Aluminija su blokirali saobraćajnicu M-17. Kilometarske kolone...

Posted by Faktor.ba on Tuesday, July 9, 2019
blokada-aluminij.jpg
1 od 11
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.