open-navfaktor-logo
search
Na čekanju
Bogićević se nije pojavio, prekinuta sjednica Gradskog vijeća Sarajeva
Sjednica Gradskog vijeća Sarajeva prekinuta je jer se izglasani gradonačelnik Bogić Bogićević još uvijek nije izjasnio da li prihvata mandat.
26.03.2021. u 15:42
get url
text

 - S obzirom na to da nismo dobili izjašnjenje Bogića Bogićevića, sjednicu moramo prekinuti. Blagovremeno ćemo vas obavijestiti o nastavku sjednice - kratko je kazao predsjedavajući Vijeća Jasmin Ademović.

VEZANI TEKST - Bogićević izglasan za gradonačelnika Sarajeva, pozivaju ga da dođe u Vijećnicu

Iako se čak najavljivao i dolazak Bogićevića u Vijećnicu, on se ipak nije pojavio, niti izjasnio.

Bogićević je prije dva dana poslao pismo predsjedniku SDP-a Nerminu Nikšiću u kojem ga obavještava da neopozivo povlači svoju kandidaturu za gradonačelnika te da za to krivi nejedinstvo unutar "Četvorke". Međutim, Bogićević formalno nije povukao kandidaturu te je većina u Gradskom vijeću (SDP, Narod i pravda i Naša stranka) na osnovu njegove ranije potpisane izjave o prihvatanju kandidature, ipak dala na glasanje svoj prijedlog za gradonačelnika.

Za Bogićevića su glasali svi prisutni vijećnici Gradskog vijeća Sarajeva. 

On se formalno mora izjasniti u Gradskom vijeću da li prihvata mandat. Ukoliko ne prihvati, procedura izbora gradonačelnika će se ponoviti te će se ponoviti uključujući formalno predlaganje novog kandidata. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.