open-navfaktor-logo
search
Saopćenje
Boračka udruženja osudila Mijatovićeve poruke Efendiću, traže reakciju SDP-a i "Trojke"
Boračka udruženja Općine Novi Grad Sarajevo uputila su saopćenje povodom istupa potpredsjednika SDP-a i federalnog ministra poduzetništva i obrta Vojina Mijatovića na Face televiziji. 
22.05.2023. u 14:36
get url
text

Saopćenje prenosimo u cijelosti. 

- Izražavamo oštru osudu na izjave federalnog ministra obrta i poduzetništva Vojina Mijatovića (SDP) u kojima koristi uvredljiv jezik i i upućuje ozbiljne prijetnje načelniku Općine Novi Grad Sarajevo i predsjedniku Stranke za Bosnu i Hercegovinu Semiru Efendiću. Takav način izražavanja i ponašanja nije prihvatljiv u javnom prostoru, posebno s obzirom na činjenicu da je časna Armija RBiH branila te dijelove od nezapamćene agrasije u periodu 1992-95 godina.

VEZANI TEKST - Efendić odgovorio na Mijatovićevu najavu da će biti "pometen" na izborima: Imaju građani odavno ime za takve...

Veliki broj građana ove zemlje izražava svoju zabrinutost nakon nastupa Vojina Mijatovića na FACE TV-u. Patriote ove zemlje hrabro su se borile na ratištima poput Žuči, Mojmila, Dobrinje, Pofalića, Stupa i mnogih drugih, te su osigurale da nikada više neće biti prijetnji našem gradu i njegovim stanovnicima na ekavici! Međutim pred očima cijele javnosti, Vojin Mijatović je odlučio prijetiti na ekavici po Sarajevu, kao što su se nedavno neki drugi "vojini" odvažili napisati zahtjev za zatvaranje slavnog Generala Armije RBiH Atifa Dudakovića nakon njegovog govora na obilježavanje godišnjice Dana Armije RBiH u dvorani Ramiz Salčin koji je organizirala Općina Novi Grad Sarajevo pod vođstvom načelnika Semira Efendića.

Pozivamo političke vođe "Trojke", a posebno SDP-a, da jasno osude govor i ponašanje svoga potpredsjednika Vojina Mijatovića na Face televziji, i traže odgovornost za neprimjereno ponašanje.

Semir Efendić i Općina Novi Grad Sarajevo pod njegovim vođstvom su primjer ispravnog i iskrenog odnosa prema borcima Armije i MUP-a RBiH, njihovim porodicama i dostignućima odbrane naše Općine Novi Grad Sarajevo, Grada Sarajeva i jedine nam domovine Bosne i Hercegovine - navodi se u saopćenju koje je uputilo sedam boračkih organizacija iz Novog Grada.

Mijatović je gostujući na Face televiziji najavio da će načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić i predsjednik Stranke za BiH biti "pometen" na lokalnim izborima.

- Efendić neka bude načelnik Novog Grada do lokalnih izbora kada ćemo ga pomesti iz Novog Grada. To će biti prioritet, idemo sada jako. Dosta je više Efendića i sličnih. Drži mi lekcije čovjek koji je osuđen za ubistvo iz nehata. Kune se u BiH, a govori: "Šta će nam Mijatović iz RS-a" - rekao je Mijatović.

Mijatović je naveo kako je ovo jedan od prioriteta jer je Efendić bio, kako kaže, nekorektan prema "Trojki".

Efendić je odmah reagirao i odgovorio Mijatoviću: 

- Vojin Mijatović je prije nekoliko godina svome tada stranačkom kolegi Hakiji Mehonjiću rekao da će doći u Srebrenicu da ga zakolje. Na svom zadnjem gostovanju kod Senada prije večerašnjeg govorio je kako se "pune šanžeri" i ide žestok odgovor. Večeras ponovo nešto prijeti. U isto vrijeme ovaj dopredsjednik HDZ-ove i "Trojkine" Vlade Federacije BiH stalno poziva javnost u Federaciji BiH da Dodiku ništa ne odgovara, da ga ignoriše, jer ga navodno svaki odgovor na njegove prijetnje o podjeli države "hrani".

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.