open-navfaktor-logo
search
Osuđeni ministar
Boras ne može biti smijenjen ako neće biti smijenjena cijela Vlada ZHK
Zdravko Boras, ministar unutrašnjihposlova ZHK, u Hrvatskoj je nepravomoćno osuđen zbog prevare
05.12.2019. u 19:11
get url
text

Vlada Zapadnohercegovačkog kantona zasjedala je u četvrtak u Širokom Brijegu, a nakon sjednice pojedini mediji objavili su kako je predsjednik te vlade Zdenko Ćosić prihvatio ostavku ministra unutrašnjih poslova Zdravka Borasa.

Međutim, izvor iz Vlade ZHK-a rekao je Feni kako je po zakonima tog kantona nemoguće da samo jedan ministar podnese ostavku.

- Ako je smijenjen jedan ministar, onda mora biti smijenjena i cijela vlada. O tome će odlučivati Skupština ZHK-a, ali ministar Boras ne može sam biti smijenjen, ako neće biti smijenjena i cijela vlada pa imenovana nova - kazao je ovaj sagovornik.

Inače, Boras je ostavku ponudio predsjedniku Vlade ZHK-a Zdenku Ćosiću zbog spora koji se protiv njega vodi u susjednoj Hrvatskoj.

Općinski sud u Splitu nepravomoćno je 26. novembra osudio Borasa uvjetno na godinu dana zatvora uz tri godine kušnje zbog krivičnog djela prevare te će, ukoliko ova presuda postane pravomoćna, morati u roku od šest mjeseci uplatiti u državni budžet blizu 95.500 kuna, za koliko je oštetio Hrvatsku.

Borasa je optužnica teretila da je istovremeno primao invalidsku penziju iz Hrvatske od veljače 2015. do kraja travnja 2016., iako na nju nije imao pravo jer je istodobno bio zaposlen kao ministar u MUP-u Zapadnohercegovačkog kantona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.