open-navfaktor-logo
search
Poznati o COVID-19
Borba protiv koronavirusa: Halid Bešlić, Dino Šaran i Izudin Bajrović otkrili hoće li se vakcinisati
Bosna i Hercegovina uz Crnu Goru, Kosovo i Sjevernu Makedoniju nalazi se na listi zemalja iz regiona koje još čekaju nabavku i početak procesa vakcinacije njenih građana.
04.02.2021. u 09:05
get url
text

I dok najveći dio stanovništva umoran od straha i neizvjesnosti od izvještaja o broju umrlih od posljedica COVIDA-19, od ekonomskog kraha i gubitka posla, nemogućnosti da se druže i viđaju najmilije i prijatelje, jednostavno umorni od agonije zvane koronavirus s nestrpljenjem čekaju vakcine, drugi kreiraju zavjere oko njih, kao i uopće oko situacije koja je zadesila cijeli svijet.

Među onima koji su najviše osjetili posljedice pandemije su muzičari, pjevači, umjetnici, kojima je već mjesecima zabranjen rad. Kontaktirali smo ih i pitali za mišljenje oko procesa vakcinacije, te da li će se vakcinisati.

Halid Bešlić

- Naravno. To nam je jedina šansa. Vakcinu možda primim i u Njemačkoj, gdje imam penziono i zdravstveno osiguranje.

Dino Šaran  

- Vakcinisat ću se. Nemamo druge opcije. To je jedino rješenje da se zaustavi koronavirus. Nadam se da će vakcina uskoro doći u BiH i da će početi vakcinisanje. Kada bih mogao birati, moj izbor bi bila vakcina koju proizvodi Pfizer. To je način da se riješimo ove pošasti i krenemo dalje sa životom. Pojedinci koji kreiraju teorije zavjere i ugrožavaju okolinu u ovom slučaju nemaju pravo na svoje mišljenje.

Izudin Bajrović

- Ako dođu vakcine u BiH i ako bude dovoljno za sve, vakcinisat ću se. Ne spadam među protivnike vakcinisanja. Nadam se da će se što više ljudi u BiH, ali i širom svijeta vakcinisati i da ćemo opet živjeti kao prije koronavirusa.

Branka Sovrlić

- Zajedno sa suprugom Pajom već sam se vakcinisala u Beogradu i 10. februara idemo na revakcinaciju. Odlično se osjećamo i nismo imali nikakvih negativnih posljedica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.