open-navfaktor-logo
search
Humanost
Borba protiv korone: Direktor ZOI-a Magoda dao plaću, a uprava OC Jahorina polovinu svojih plaća
Direktor ZOI'84 Kenan Magoda danas je potpisao izjavu u kojoj stoji da se odriče svoje cjelokupne plaće za mart 2020. godine. Polovinu svojih plaća donirala je i uprava OC Jahorina, sve s ciljem borbe protiv širenja koronavirusa.
24.03.2020. u 21:19
get url
text

Kako je saopćio ZOI, Magodin cilj je da se pomogne najpotrebnijima, i onima koji su sada ugroženi, a u direktnoj su borbi sa koronavirusom. Uplata će ići na račun Muslimanskog dobrotvornog društva Merhamet BiH, Regionalni odbor Sarajevo, koji će to proslijediti tamo gdje je najpotrebnije.

ZOI je ovim putem pozvao sve da pomognu MDD Merhamet, ili nekoj drugoj ustanovi koja se brine za građane BiH.

- Ovim putem pozivamo i sve direktore kantonalnih preduzeća, Vladu Kantona Sarajevo, da učine slično ili isto. Budimo zajedno u ovoj borbi protiv nevidljivog neprijatelja - kazao je Magoda.

Uprava Olimpijskog centra Jahorina pokazala je svoju humanu stranu donacijom polovine svojih plaća. Generalni direktor, Dejan Ljevnaić, i svi izvršni direktori pružili su podršku RS-u u borbi protiv pandemije virusa COVID-19. Izdvojili su novac za sanaciju posljedica izazvanih koronavirusom kako bi doprinijeli u zajedničkoj borbi svim građanima RS-a, ali i izazvali sve privrednike i menadžere da učine isto, saopćio je OC Jahorina.

- Mi kao Olimpijski centar Jahorina smo na raspolaganju sa svojim kapacitetima i pomoćićemo kada god smo za to u mogućnosti. Svim našim zaposlenima smo isplatili ranije plaće za mart kako bi imali sredstva dok su kod kuće. Nadamo se da će nam se u ovoj borbi pridružiti i pružiti podršku svi oni koji su u mogućnosti te da ćemo svojim primjerom inspirisati bar još nekoga - rekao je Ljevnaić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.