open-navfaktor-logo
search
Kritike opozicije
Borenović: Opozicija zajedno na izbore, banditi iz RS-a zarađuju na kamatama
Branislav Borenović, predsjednik Partije demokratskog progresa, rekao je danas na Jahorini da će opozicija na izborima naredne godine nastupati jedinistveno.
21.04.2021. u 16:21
get url
text

On je u obraćanju nakon susreta lidera stranaka opozicije u RS-u, kazao da je siguran nastup zajedničkih kandidata za člana državnog Predsjedništva i predsjednika Republike Srpske.

- Najvažnije je da opozicija na izbore ide zajedno, jedinstveno. Sa zajedničkim kandidatima za člana Predsjedništva i predsjednika Republike Srpske. To je nešto što je sigurno. O imenima će biti govora u narednom periodu. Izaći ćemo sa najboljim ljudima koji će pobijediti i s novim vlastima donijeti slobodu Republici Srpskoj i ovoj zemlji. Otvoren, iskren, ljudski, drugariski razgovor je bio. Izborni zakon je nešto što treba biti prioritet - istakao je Borenović u obraćanju javnosti.

VEZANI TEKST - Šta to krije Dodik: Službenici u Vladi RS-a natjerani da potpišu izjavu o tajnosti emisije obveznica

Potom je naglasio da je jedna od ključnih tema razgovora bila posljednje zaduživanje "kao vrh katastrofalne aktivnosti vladajućeg režima". 

- Zadužiti Republiku Srpsku za 600 miliona konvertibilnih maraka, po užasnim kamatnim stopama, većim nego u Africi. Prije sedam mjesec je Vlada FBiH izašla s emisijom obveznica u vrijednosti od 40 miliona. Skoro 15 puta manje i po kamatnoj stopi 0.85 posto. Šest puta manja kamatna stopa nego što su ovi banditi koji su to uradili kada je u pitanju Republika Srpska. Očigledno se tu radi o sumnjivom novcu, pokušaju legalizacije novca koji je oteta, osnovano sumnjamo, od Republike Srpske. Pored zaduživanja žele da zarade na kamatnoj stopi. Zato je Republika Srpska danas u katastrofalnoj finansijskoj situaciji - rekao je lider PDP-a.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.