open-navfaktor-logo
search
Da li se predomislila
Boška Ćavar: Ostajem članica Naše stranke
- Ostajem članica Naše stranke i svoje principe nikada neću izdati - izjavila je to Boška Ćavar, mostarska vijećnica demantiravši glasine kako će od sada nastupati kao neovisna vijećnica u mostarskom Gradskom vijeću.
14.03.2022. u 13:24
get url
text

Ćavar kaže kako je laž da napušta Našu stranku i kako nije ovisna o bilo čijem mišljenju.

- Svoje stavove usaglašavam s kolegama u stranci ali odluke donosim samostalno. Kako ću glasati u Gradskom vijeću to je izričito moj stav prema nekom pitanju - rekla je na upit sputava li je stranka u njenom djelovanju.

VEZANI TEKST - U Našoj stranci ne znaju je li ih napustila Boška Ćavar

Upitana o tome od kud su se pojavile ove glasine Ćavar je kazala "kako je sigurna da i u njenoj stranci postoje ljudi koji rade za neke druge interese".

- U svakoj stranci postoje neke osobe koje su se infiltrirale za druge interese pa sam tako sigurna da postoje i u Našoj stranci. Na njihovu žalost, samo su mi "podigle cijenu" jer se o meni ponovo piše - rekla je.

Najavila je kako će već na sljedećoj sjednici postaviti pitanje "o naknadama pojedinim članovima Gradskog vijeća a bliski su vrhu rukovodstva kao i pitanja ugovora o djelu na koje administracija ne odgovara iako se više puta postavljalo to pitanje".

- Svakako želim doprinijeti da svaki građanin, bio Bošnjak, Hrvat, Srbin ili Ostali, imaju iste mogućnosti birati i da budu birani. Ja sam Hrvatica i uvijek mogu doprinijeti da se napredak i boljitak Hrvata čuje onako kako treba. Ne pristajem na mržnju, nepotizam i korupciju pa šta god pisali o meni - rekla je Ćavar za Bljesak.info.

Boška Ćavar u javnosti je postala poznata tokom izbora gradonačelnika Mostara. Njen stav je bio da neće glasati za kandidata SDA, što je nakraju presudilo i omogućilo da se gradonačelnička pozicija u Mostaru isporuči HDZ-u.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.