open-navfaktor-logo
search
Mostarska vijećnica
Boška Ćavar: Podnijela sam ostavku u Našoj stranci, linčovana sam sa svih strana, a Zalihić laže
U Jutru za sve BHRT-a gošća je bila Boška Ćavar, članica Gradskog vijeća Grada Mostara koja je proteklih dana u ovom tijelu izjašnjavanjem za određene zakone izazvala lavinu reakcije i među svojim kolegama i stranačkim partnerima.
07.11.2022. u 09:33
get url
text

Govorila je o isključenje iz Naše stranke, porukama koje je dobila prije glasanja, razlozima zašto je glasala i da li žali za nekim potezima.

Ćavar je ostala suzdržana o Odluci o isticanju obilježja na i unutar objekata Gradske uprave, javnim ustanovama i javnim preduzećima u većinskom vlasništvu Grada Mostara i isticanju. Odlukom se, između ostalog, definiralo da u javnim objektima mogu biti isključivo simboli Bosne i Hercegovine, FBiH, HNK i Grada Mostara.

- Nisam članica Naše stranke, ogradili su se od mog glasanja, priprijetili mi nekim mjerama i podnijela sam ostavku i trebam poslati i zahtjev za službenu ispisnicu da bih je mogla priložiti Gradskom Vijeću Mostara i ostajem vijećnica, nezavisna vijećnica - kazala je Boška Ćavar za BHRT.

VEZANI TEKST - SDP-ov Arman Zalihić: Boška Ćavar je u GV Mostara od početka četrnaesta ruka HDZ-a

- Nisu objasnili niti znam kakvim mjerama, niti sam tražila. Ja imam previše godina da bi mi neko prijetio mjerama. Ja nisam uradila ništa pogrešno i mislim da nije bilo nikakvog razloga za takvo ograđivanje od moga glasanja jer se trebalo unaprijed misliti o tome kako glasati. Niko nije razgovarao sa mnom, osim što sam za vrijeme sjednice dobila poruku da moram glasati za prijedlog odluke HDZ- a i SDA-a, koalicije Za Mostar - naglasila je Ćavar.

Nije otkrila od koga je dobila poruku za glasanje.

- Ja se ne osjećam razočarano, oni su razočarani, moja odluka je 100 posto ispravna. Svi simboli, i šahovnica kod Hrvata i ljiljani kod Bošnjaka, su simboli s kojima se oni poistovjećuju i da se ta oblast mogla urediti kako misle u Našoj stranci, onda bi se to uradilo davno. Budući da je to jako osjetljiva tema i da je lome preko mojih leđa, smatrala sam da to nije fer i pošteno. I kako su htjeli, tako su i dobili. Linčovana sam sam sa svih strana, još samo treba da me stave na lomaču - istakla je te dodala:

VEZANI TEKST - Boška Ćavar poručila Našoj stranci: Sretno u daljem radu

- Zamislite sutra da jedan inspektor ode u jednu sredinu i traži da se skloni grb, zastava ili to nacionalno obilježje, šta bi se dogodilo. Ako sam svojom odlukom spriječila da se dogodi bilo koji taj jedan međunacionalni incident, smatram da sam uradila odličnu stvar i to će se pokazati. Korak po korak.

Komentarisala je i izjavu Armana Zalihića, gradskog vijećnika u Mostaru i predsjednika mostarskog SDP-a, koji je kazao kako je Ćavar iz Naše stranke ustvari četrnaesta ruka HDZ-a.

- Gospodin Zalihić je htio da bude gradonačelnik Mostara. Pošto nije dobio nikakvu podršku, on sada koristi sve mogućnosti da priča protiv mene i laže. Da je on moj sin, ja bih se stidila. Gospodin Zalihić, ja nemam riječi. Ja mu ne mogu pomoći što nije sposoban da bude nešto više. Danas je vijećnik i ne znam kako je dospio do tog mjesta - rekla je Ćavar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.