open-navfaktor-logo
search
Posjete
Brammertz od danas do 31. oktobra u posjeti Sarajevu
Tužilac Brammertz će se sastati s vršiocem dužnosti glavnog tužioca Gordanom Tadić i predsjednikom Suda BiH Rankom Debevcom
29.10.2018. u 11:14
get url
text

Tužilac Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove Serge Brammertz će u sklopu priprema za svoj redovni šestomjesečni izvještaj Savjetu bezbijednosti Ujedinjenih nacija biti u posjeti Sarajevu od 29. do 31. oktobra, prenosi Anadolu Agency.

Tužilac Brammertz će se sastati s vršiocem dužnosti glavnog tužioca Gordanom Tadić i predsjednikom Suda BiH Rankom Debevcom kako bi razgovarao o situaciji kad je riječ o krivičnom gonjenju za ratne zločine u Bosni i Hercegovini, saradnji i podršci Tužilaštva Mehanizma i mogućim rješenjima za izazove vezane za regionalnu pravosudnu saradnju po pitanjima ratnih zločina.

Tokom posjete tužilac će se također sastati s članovima Regionalne koordinacije udruženja porodica i udruženja porodica nestalih osoba iz Bosne i Hercegovine.

Očekuje se da će tužilac Brammertz svoj naredni izvještaj Savjetu bezbjednosti Ujedinjenih nacija podnijeti oko 11. decembra 2018.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.