open-navfaktor-logo
search
Zastupnik SDA
Bratić: Nacionalne identifikacione kartice Srba su predizborni, populistički potez Dodika i Cvijanović
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik kazao je prije nekoliko dana kako bi inicijativa o kreiranju nacionalne identifikacione kartice trebalo da objedini Srbe, ma gdje živjeli, kao i da će o tome razgovarati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
05.09.2022. u 21:53
get url
text

VEZANI TEKST - Bratić o koaliciji Pokret za državu u RS-u: Možemo utjecati da dođe do promjene političkog ambijenta

Je li to novi korak iz bosanskohercagovačkog entiteta Republika Srpska ka stvaranju "srpskog sveta" koje je drugo ime za viševjekovni cilj Beograda, stvaranja velike Srbije ili se radi o nečem drugom? 

- Sve ovo treba posmatrati u svjetlu predstojećih Općih izbora u BiH. Inicijativa je pokrenuta da se dodatno mobiliziraju glasači iz srpskog naroda.

To je jednokratni, populistički potez Dodika i predsjednice RS-a Željke Cvijanović - kaže za Faktor Senad Bratić, kandidat Koalicije "Pokret za Državu" za predsjednika / potpredsjednika RS-a.

VEZANI TEKST - Zastupnici "Zajedno za BiH" napustili NSRS tokom obraćanja Kalabuhova, zloupotrijebljeno je gostoprimstvo

Zastupnik Stranke demokratske akcije u Narodnoj skupštini RS-a naglašava kako ovo nije ozbiljna tema sve dok ne dođe do entitetskih institucija.

- To su jednokratni potezi spomenutih političara, dio njihove predizborne kampanje. U posljednjih godinu-dvije vladajuća koalicija pokušavala je neustavno i nezakonski prenijeti nadležnosti sa države na entitet.

Koalicija Zajedno za BiH uspješno je zaustavljala ove antidejtonske poteze apelacijama na Ustvanom sudu BiH - podsjeća Bratić.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.