open-navfaktor-logo
search
NSRS
Bratić: Vlada RS-a treba pomoći povratnike u bh. entitetu RS
Iz Zastupničke grupe "Zajedno za Bosnu i Hercegovinu" pozvali su Vladu entiteta RS da, nakon ukidaja vanrednog stanja zbog epidemije koronavirusa, pomogne povratnike, koji su među najosjetljivijim kategorijama stanovništva.
21.05.2020. u 15:19
get url
text

Zastupnik Senad Bratić (SDA) ističe da bi bilo dobro da slijede primjer Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglice. Taj resor je, kaže, pružao pomoć u prehrambenim i higijenskim pakretima, sjemenskom materijalu, ali i kroz konkretnu pomoć firmama.

- Mislim da Vlada RS-a na konkretan način može to da prati - rekao je Bratić.

Uvjerava da su se povratnici pridržavali propisanih mjera za suzbijanje širenja koronavirusa.

- Nisam vidio nijedan slučaj značajnije podrške kako povratnicima tako i izbjeglim i raseljenim osobama i nadam se će u narednom periodu biti konkretnijih aktivnosti – istakao je.

U obraćanju u entitetskom parlamentu, tokom rasprave o Prijedlogu odluke o ukidanju vanrednog stanja za teritoriju RS-a, izrazio je nadu da je epidemija koronavirusa pri kraju te naglasio da predstoji bitka za ekonomski oporavak.

Dobro bi bilo, kaže, da Vlada pomogne osobe bez posla sa po 100 eura, kao i da se podrže oni koji su radili u karantinima u vrijeme epidemije koronavirusa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.