open-navfaktor-logo
search
Vikend na moru
Brojni turisti za vikend stigli u Neum, evo kakve su cijene hrane i pića
AUTOR: Faktor
08.06.2024. u 15:26
get url
text
FOTO: PR.com
U narednim danima u Bosni i Hercegovini očekuju se temperature više od 30 stepeni Celzijusovih, tako da su mnogi Bosanci i Hercegovci odlučili da vikend provedu u Neumu i uživaju u kupanju u moru.
Već u jutarnjim satima stotine kupača su se osvježile u Jadranu, a temperatura u devet sati već je bila 23 stepena.
FOTO: PR.com
Na plažama u Nemu ovog vikenda bit će i dosta turista iz Srbije, Rusije, Francuske, Mađarske, Njemačke, Poljske...
Ugostitelji i hotelijeri su zadovoljni posjetom, a veliki priliv turista se očekuje sredinom mjeseca.
FOTO: PR.com
Ističu da je vremenska prognoza donijela lijepe vijesti i apartmani su odmah popunjeni. Nadaju se da će sunčano biti narednih sedmica i mjeseci i da će lijepo vrijeme biti i u septembru. Dodaju kako je završetak magistralne ceste Stolac-Neum prošle godine umnogome olakšao dolazak u jedini bh. grad na moru u koji se sada stiže dosta brže. Još će, kažu, biti bolje kada u funkciju uskoro bude pušten most Počitelj, dug gotovo jedan kilometar, zajedno s dionicom Počitelj – Zvirovići u dužini 11 kilometara, saopćio je PR.com.
FOTO: PR.com
U hotelima uglavnom borave strani gosti, dok domaći i dijaspora u većem broju počinju da dolaze u špicu sezone. Kada je u pitanju privatni smještaj, krevet više se traži već od kraja juna.
Naredna tri mjeseca u Neumu bit će održan niz muzičkih, kulturnih i sportskih manifestacija.
Na sportskom terenu u Meterizu tako je u toku četvrti po redu "Turnir prijateljstva" HNK Neum. Turnir traje do nedjelje, kada će biti dodijeljene nagrade za najbolje četiri ekipe u svakoj  kategoriji.
FOTO: PR.com
Ugostiteljski objekti dogovorili su gostovanja poznatih pjevača iz BiH i regiona, pa će tako na plaži hotela "Stella" koncert održati mlada regionalna zvijezda Adi Šoše. 
Cijene jela i pića u ugostiteljskim objektima su malo veće nego prošle godine, a zavise od uređenosti objekta i lokacije.
Deset ćevapa sa pomfritom u grill-picerijama su 15-16 KM, koliko morate platiti i za pileći file ili pizzu capricciosu.
Cijena hamburgera je 13 KM, a u nekim objektima čak 18 KM. Lignje na žaru su 24 KM. Kada su u pitanju pića, espresso kafa je od 4 do 5 KM, točeno pivo od 5 do 9 KM, a flaša vode 3 KM. Iznajmljivanje ležaljki je 10 KM, a suncobrana 5 KM po danu.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.