open-navfaktor-logo
search
Skandal
Bruka u Banjoj Luci: Ministar MUP-a Lukač fizički nasrnuo na zastupnika Stanivukovića
Zastupnici SDS-a napustili posebnu sjednicu Narodne skupštine RS jer se, kako su istakli, ne osjećaju sigurno 
23.12.2019. u 22:34
get url
text

U Narodnoj skupštini RS večeras je došlo do incidenta i fizičkog sukoba ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača i zastupnika PDP-a Draška Stanivukovića. Lukač je govorio Stanivukoviću da više ne smije unositi zastavice NATO saveza u salu NSRS, zaprijetivši mu da će „završiti kao one".

Kada ga je Stanivuković upitako „kako to", Lukač mu je rekao da „dođe, pa će vidjeti". Nakon što mu je Stanivuković prišao, počelo je međusobno naguravanje i fizički kontakt, te je sjednica prekinuta.

{$galerijaFotografija}

Istovremeno, zastupnici Kluba SDS-a odlučili su večeras da napuste zasjedanje Narodne skupštine RS. Smatraju da Program reformi BiH koji je na današnjem dnevnom redu Skupštine RS, trasira put BiH u NATO.

-Nikada nećemo podržati ovaj dokument, koji je krivotvoren i u kojem se ne pominje RS. To je krivično djelo - rekao je šef Kluba zastupnika SDS Miladin Stanić.

On je rekao da je povod njihove odluke bio i večerašnji incident i fizički sukob između ministra unutrašnjih pslova RS Dragana Lukača i poslanika PDP-a Draška Stanivukovića.

- To je vrhunac drskosti ove vlasti.  Mi u ovakvim okolnostima više ne možemo raditi i ne osjećamo se više sigurnosti - kazao je Stanić.

IMG-af23d2447bc764aaba23147bdc7d6770-V.jpg
1 od 446
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.