open-navfaktor-logo
search
Nakon odluke suda
Budnjini hoteli još nisu dobili vodu, direktor ViK-a objašnjava: Proklizali ventili...
Imamo dva zatvarača sa kojima imamo tehnički problem. Zbog toga ne znam kada ćemo u toku dana to uraditi, ali ja sam dao nalog svojoj službi da odu na teren i otvore vodu. Na tom mjestu gdje imamo tehnički problem zamjenit ćemo novim zatvaračima, pojasnio je Hadžiahmetović
24.12.2019. u 09:27
get url
text
Enver Hadžiahmetović i Alija Budnjo
Enver Hadžiahmetović i Alija Budnjo

Općinski sud u Sarajevu donio je rješenje o privremenoj mjeri osiguranja i naložio Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću Vodovod i kanalizacija da odmah priključi hotele HBRD Hoteli Ilidža d.d. – hotel Terme, hotel Hercegovina, hotel Kristal, hotel Bosna i hotel Austrija na sistem vodosnabdijevanja, pod prijetnjom novčanog kažnjavanja.

ViK je prošlog četvrtka isključio vodu spomenutim hotelima iz sistema vodosnabdijevanja zbog onemogućavanja pregleda zajedničkih i unutrašnjih instalacija. Privremena mjera osiguranja ostaje na snazi do naredne odluke suda o mjeri osiguranja.

Enver Hadžiahmetović, direktor ViK-a, izjavio je za Faktor da će hoteli na Ilidži danas opet imati vodu, ali ne zna kada će ih tačno priključiti.

-Jučer smo dobili ovo rješenje u kasnim poslijepodnevnim satima, ali ne od suda, već od vlasnika hotela Alije Budnje. Mi ćemo postupiti kako je sud naložio i koliko znam, imamo rok od tri dana da priključimo vodu. Imamo dva zatvarača sa kojima imamo tehnički problem. Zbog toga ne znam kada ćemo u toku dana to uraditi, ali ja sam dao nalog svojoj službi da odu na teren i otvore vodu. Na tom mjestu gdje imamo tehnički problem zamjenit ćemo novim zatvaračima – pojasnio je Hadžiahmetović.  

Kada su zatvarali dotok vode u četvrtak hotelima na Ilidži, nije bilo problema, a na to je direktor Vodovoda i kanalizacije kazao:

- To su stari ventili i kada ih zatvaraš, u tom trenutku ventili prokližu i mi to moramo otkloniti. To je jedini razlog što ne možemo to brzo uraditi. Ovo isključenje nema nikakve veze sa dugom za potrošenu vodu u hotelima. Ovdje se radi o miješanju vode iz bunara i vode koju doprema ViK, koji se nalazi u krugu hotela. Mi smo željeli izvršiti kontrolu, ali nam nisu dozvolili – zaključio je Hadžiahmetović.

Alija Budnjo rekao nam je da voda hotelima još nije priključena i da se nada da će ViK ispoštovati odluku suda.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.