open-navfaktor-logo
search
Štrajk urodio plodom
Budžetski korisnici u HNK dobit će po 1.080 KM pomoći, sindikalisti zadovoljni
Koordinacija sindikata budžetskih korisnika Hercegovačko-neretvanskog kantona saopćila je kako su sindikalisti zadovoljni odlukom Vlade HNK o isplati jednokratne pomoći proračunskim korisnicima u punom iznosu.
09.12.2022. u 14:59
get url
text

Iz Koordinacije su naveli kako je "kultura dijaloga obje strane uvijek bila na razini ljudi koji uvažavaju jedni druge, mada im se nekada stavovi razlikuju, što ostavlja prostor za nesmetanu daljnju saradnju i rješavanje ostalih problema."

Kako kažu, ponosni su i na članstvo koje je gotovo stopostotno podržalo aktivnosti koje je Koordinacija poduzimala i bilo spremno izaći na proteste.

- Ostaje gorčina što se Sindikat policije nije pridružio zajedničkim aktivnostima, mada će svi budžetski korisnici na kraju dobiti jednokratnu pomoć - naveli su iz Koordinacije.

VEZANI TEKST - Sindikalisti iz HNK najavili protestni skup

Sindikalisti su zahvalili predsjedniku Vlade HNŽ-a Nevenku Hercegu i ministru financija Adnan Faladžić što su "prepoznali opravdanost njihovih zahtjeva".

- Ostalo je još mnogo problema i nadamo se da ćemo i za njih ubrzo pronaći odgovarajuće rješenje. Sretni smo što će naši članovi predstojeće praznike dočekati ne razmišljajući kako pokriti osnovne troškove, a zahvaljujući znatnom povećanju iznosa jednokratne pomoći, moći će da pomognu nekoga kome je to potrebno, a takvih je oko nas mnogo - poručili su iz Koordinacije sindikata budžetskih korisnika.

Sindikalisti su tražeći puni iznos jednokratne pomoći od 1.080 dana održali štrajk upozorenja, te su najavili i protestni skup za utorak, 13. decembra, u 12.30 sati iza Gradske vijećnice u Mostaru. Nakon što im je udovoljeno zahtjevu protest neće biti potreban.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.