open-navfaktor-logo
search
Problemi
Bunić: Za suspenziju iz NiP-a sam saznao iz medija
Nakon što se u javnosti pojavila informacija da su bivši predsjedavajući Skupštine USK Agan Bunić i nekadašnji direktor BH Pošte Kasim Mulalić suspendovani su iz Naroda i pravde zbog postojanja određenih nesuglasica i stavova, kontaktirali smo Bunića koji nije bio raspoložen za razgovor.
15.06.2020. u 21:00
get url
text

VEZANI TEKST - NiP-ov vijećnik protivno zakonu angažiran u PD Butmir, mjesečna naknada 1.700 KM 

- Nisam još dobio odluku da sam suspendovan. Čitam iz medija šta je rekao Elmedin Konaković, ali ja nisam ništa dobio. Ne znam šta je razlog suspenzije, ne znam o čemu se radi, ali sačekat ćemo malo. Dakle, čitam iz medija - rekao nam je Bunić.

Na pitanje da li je iznenađen ovakvom odlukom NIP-a, Bunić nam je ponovio da sada ne bi ništa komentarisao.

Obrazlažući za portak Klix suspenziju Bunića i Mulalića, Konaković je kazao da postoje određena nezadovoljstva unutar same kantonalne organizacije u ovom slučaju, ali da će o svemu biti poznato više informacija u narednom periodu.

- Postoje neki principi u kojima smo mi radikalni i mislim da je svima poznato koliko obraćamo pažnju na sve stvari koje se tiču ličnih vrsta imenovanja kako rodbinskih i nekih drugih, dakle, ima i toga u ovom slučaju i još nekih za koje smo mislili da smo se dogovorili - kaže Konaković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.