open-navfaktor-logo
search
Pitanje principa
Buran sastanak "Osmorke" i državnog zastupnika: Hoće li Miletić dati podršku novom Vijeću ministara?
Zlatko Miletić, zastupnik Pokreta Za nove generacije u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, potvrdio nam je da je u ponedjeljak imao višesatni sastanak sa čelnicima stranaka koji čine "Osmorku".
11.01.2023. u 12:04
get url
text

VEZANI TEKST - Miletić: Ovo jeste najbrži, ali je poguban put, je li mi nemamo kompetentnijih ljudi od Konakovića i Forte?

- Tačno je da je prije dva dana, u ponedjeljak, održan sastanak koji je trajao duže od četiri sata. Tema sastanka bila je da li ću dati podršku kada se bude glasalo o novom sazivu Vijeća ministara. Zaključak sastanka je bio da se ne izlazi u javnost s detaljima. To je sve što mogu reći u ovom trenutku - rekao je Miletić za Faktor.

Miletić nije želio ništa dalje komentarisati, pa ni to da je sastanak bio veoma buran, držeći se principijelno dogovora. Međutim, prema našim informacijama, vodila se itekako žustra rasprava, nakon koje se da naslutiti da Miletić najvjerovatnije neće dati podršku novom Vijeću ministara.

Za razliku od Miletića koji poštuje dogovor da se ne izlazi s informacijama sa sastanka, predsjednik Naše stranke i kandidat iz reda ostalih za državnog ministra prometa i komunikacija Edin Forto je za BHT, između ostalog, govorio i o detaljima sastanka.

VEZANI TEKST - Forto: Mi smo stranka ostalih, Bošnjaka će predlagati SNSD i SDP uz dogovor

- Jako je zazvonilo ono što je rekao (misli na Miletića, op. a.) u jednoj televizijskoj emisiji za vikend. Mi smo imali sastanak sa gospodinom Miletićem, jedan širi sastanak koji je trajao četiri sata.

Razjasnili smo sve ono za šta je on rekao da nema dovoljno informacija, i po ovome što sam vidio kod njega, možda bi bio drugačiji nastup da je imao sve informacije. Zašto te informacije nisu bile podijeljene među koalicijskim partnerima, konkretno NES-a, koji je kolalicijski partner gospodina Miletića, ne mogu u to ulaziti - izjavio je Forto.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.