open-navfaktor-logo
search
Incident
Burno u Skupštini BPK: Zastupnica Milović gađala predsjedavajuću Velić
Demokratska fronta osuđuje necivilizacijsko, bahato i neprimjereno ponašanje zastupnice Milović
31.07.2019. u 14:34
get url
text

Na današnjoj sjednici Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona, zastupnica Liberalne stranke, Daliborka Milović, je na neprimjeren način ugrozila kako tok sjednice, tako i fizički integritet predsjedavajuće Skupštine, Edite Velić, saopćio je DF.

-Nakon što je zastupnica Milović predsjedavajuću Velić gađala predmetima koji su joj bili "pri ruci" predsjedavajuća je bila primorana prekinuti sjednicu i pozvati policijske organe da uvedu red na sjednici Skupštine. Demokratska fronta osuđuje necivilizacijsko, bahato i neprimjereno ponašanje zastupnice Milović. Ovakvo ponašanje neprihvatljivo je kako u svakodnevnom životu i komunikaciji, tako i na sjednicama organa vlasti - navodi se u saopćenju.

Istovremeno daju punu podršku radu svoje članice i predsjedavajuće Skupštine BPK, Edite Velić.

-Kako u ovom, tako i u svim ostalim situacijama u kojima kadrovi Demokratske fronte obavljaju odgovornu dužnost riješeni smo da se pridržavamo slova zakona i Ustava i od toga nećemo ni ubuduće odustati. O liku i djelu zastupnice Milović bolje od ičega govore podignute optužnice za prevru i krivotvorenje potpisa čime su se bavili nadležni sudski organi - saopćio je DF.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.