open-navfaktor-logo
search
Politikanstvo
Čampara: Boje se Gavrankapetanovića, znaju da s njim ne mogu manipulisati
Delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH Aljoša Čampara (NiP) komentirajući odluku federalnog ministra zdravstva Nediljka Rimca (HDZ 1990) da uskrati saglasnost za imenovanje Ismeta Gavrankapetanovića na čelo Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, kazao je kako se oni koji su osporili imenovanje "boje da dođe Ismet na čelo jer je sigurno da sa njim niko neće moći manipulisati i provoditi nezakonite radnje".
21.02.2024. u 17:46
get url
text

VEZANI TEKST - Rimac nije dao saglasnost za imenovanje Gavrankapetanovića

- Njega možete zamoliti samo da vas operiše. Radi se o renomiranom stručnjaku i jednom od najboljih ljekara. Mislim da je prekršen zakon i da iza ovog stoji politika, ne može pravo stajati nikako - rekao je Čampara za N1.

Pojasnio da je po istom zakonu ranije imenovan za direktora Opće bolnice.

- Po istom zakonu je imenovan za direktora Opće bolnice gdje su isti uvjeti i sada neko ne prizna neki papir iako su od Ekonomskog fakulteta dobili sve. Mislim da je ovo čisto politikanstvo za neke posebne interese. Pokazat će se ko ja stajao iza ovoga i ništa neće ostati skriveno - kazao je Čampara.

Poručio je da smatra da će se advokati Gavrankapetanovića upustiti u pravnu bitku.

- Nisam uspio čak ni obrazloženje pročitati, sad je stvar UO KCUS-a i vidjet ćemo. Mislim da će se upustiti u pravnu bitku advokati Gavrankapetanovića - rekao je.

Ministar zdravstva FBiH Nediljko Rimac je odbio dati saglasnost za imenovanje prof. dr. Ismeta Gavrankapetanovića za generalnog direktora KCUS-a, čime se ovo imenovanje poništava s obzirom na to da je propisano da je za imenovanje obavezna saglasnost federalnog ministra zdravstva. Rimac je naveo nekoliko razloga zbog kojih odbija dati suglasnost, kako iz formalnih, tako i iz meritornih razloga.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.