open-navfaktor-logo
search
Pohvalio se na mrežama
Čampara kaže da cijeli mandat koristi isti službeni auto, dobar je bio za vožnju do vile u Neumu i prijevoz stvari
Aljoša Čampara, ministar unutrašnjih poslova u Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, pohvalio se na društvenim mrežama kako je on "jedini ministar koji nikada nije kupio službeno vozilo".
27.09.2022. u 16:47
get url
text

- Ono koje sam zatekao to koristim i danas, staro osam godina - objavio je Čampara.

VEZANI TEKST - FMUP krije informacije: Je li Čampara snimljen kako službenim autom "divlja" po Bradini?

Čampara je ministar skoro osam godina, dva mandata je u toj fotelji u Federalnoj vladi, što znači da je taj službeni automobil, za koji navodi da je star osam godina, skoro samo on i koristio.

Ono na šta Čampara u svom populizmu računa je kratka pamet biračkog tijela. 

Naime, službeni automobil u vlasništvu Ministarstva unutrašnjih poslova FBiH, korišten je itekako i u privatne svrhe. Mediji su o tome izvještavali u nekoliko navrata. 

Službeno vozilo MUP-a FBiH, volkswagen passat, fotografisano je u ljeto 2020. godine ispred porodične vile Čampara u Neumu. 

Mediji su objavili snimak istog automobila gdje se vidjelo kako "divlja" po cesti prema Hercegovini, kršeći pritom brojne saobraćajne propise. 

Osim toga, mediji su objavili i to da ministar Čampara službeni automobil koristi i za prijevoz svojih privatnih stvari. 

Dalo bi se zaključiti da je to zaista jedan dobar i izdržljiv službeni automobil i da ga nije ni bilo potrebe mijenjati!

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.