open-navfaktor-logo
search
Stranačke kolege
Čampara kontra Okerića i Katice: Mora se pogledati istini u oči, zabrinjavajuća sigurnost u Kantonu Sarajevo
Autor: Faktor
17.03.2024. u 22:47
get url
text
Aljoša Čampara
Aljoša Čampara
Povodom večerašnje pucnjave u Sarajevu i napada ne ženu, oglasio se zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i član Naroda i pravde (NiP) Aljoša Čampara i izrazio svoju zabrinutost za sigurnost u glavnom gradu BiH.
Podsjećamo, opozicija u Skupštini KS duže vrijeme traži tematsku sjednicu o stanju sigurnosti, ali je predsjedavajući Elvedin Okerić i član NiP-a odbija zakazati, dok istovremeno njegov stranački kolega i ministar unutrašnjih poslova Admir Katica javnost uvjerava da je stanje sigurnosti u KS na zadovoljavajućem nivou.
- Večeras je u glavnom gradu Sarajevu, na jednoj od najprometnijih ulica, pet nepoznatih osoba napalo ženu. Skoro pa istovremeno u samom centru istog ovog grada ranjen je maloljetnik, tinejdžer. U danima iza nas desile su se pucnjava na Baščaršiji u kojoj je ranjena žena, pucnjava na Kovačima, sukobi navijača, te niz saobraćajnih nesreća u kojoj su stradali pješaci, zatim teška saobraćajna nesreća na Skenderiji u kojoj je vozilom upravljalo maloljetno lice itd. - naveo je Čampara.
Ne možemo zaboraviti nesreću u u kojoj su stradale mlade doktorice, dodaje on, te brutalno ubistvo nedužnog momka na Otoci.
- Mora se pogledati istini u oči i mora se konstatovati da je zabrinjavajuća sigurnosna situacija u Kantonu Sarajevo. Pitanje sigurnosti je pitanje koje prevazilazi politiku i koje se mora otvoriti na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo. Nema mjesta populizmu na ovakvim pitanjima. I opozicija i pozicija moraju imati isti interes, a to je Kanton Sarajevo kao sigurno mjesto života naših građana. Policijski službenici rade težak posao i pokušavaju se izboriti sa svim izazovima, ali MUP KS, Vlada KS i mi skupštinski zastupnici moramo povesti diskusiju o odgovornosti za narušenu sigurnosnu situaciju te načinu na koji se ona može prevenirati i stabilizirati - naveo je Čampara.
Objava Aljoše Čampare na Facebooku
FOTO: Screenshot
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.