open-navfaktor-logo
search
Kojem Aljoši vjerovati
Čampara objašnjava da li je SNSD-om zavladao strah ili Konaković "puno melje, malo žita daje"
Medijska prepucavanja između koalicionih partnera SNSD-a i NiP-a traju već danima a u raspravu se uključio i Aljoša Čampara, NiP-ov zastupnik. Čampara je na društvenim mrežama, valjda, pokušavao braniti stranačkog šefa Elmedina Konakovića, ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine. 
03.10.2023. u 16:17
get url
text

VEZANI TEKST - Miličević: Konaković i Dodik su izabrali jedan drugog, smješkali su se dok su dijelili fotelje

Zlobnici bi rekli da je rasprava na relaciji NiP-ovci - SNSD-ovci dogovoreni medijski show kako bi se skrenula pažnja, kako je to bivša opozicija a sadašnja vlast uobičavala govoriti, sa stvarnih životnih problema građana. Ili možda isporučivanja SNSD-u i HDZ-u novih institucija, zakona...

U SNSD-u su se, naime, kako Čampara želi reći, uplašili Konakovićeve višednevne posjete Washingtonu. 

- Nezamisliva histerija i strah vladaju SNSD-om nakon što se ministar vanjskih poslova i predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković vratio iz posjete Sjedinjenim Američkim Državama. Cijela bulumenta SNSD-ovaca, uključujući i predsjednika ove stranke oglasila se ovim povodom. Treba ih razočarati, pa otvoreno reći da su i histerija i strah opravdani!

Godinama bh. entitet RS za lobiranje izdvaja ogromne sume novca na štetu Bosne i Hercegovine, a na kraju završe na crnoj američkoj listi I shvate da je sve bilo uzalud. Prije Konakovića malo je poznato da je neko od Bošnjaka imao niz tako zapaženih sastanaka sa visokorangiranim političarima i opinion-makerima.
Do sada je ekskluzivitet lobiranja po SAD-u pripadao Dodiku, a danas su im Sjedinjene Američke Države tako daleko da o njoj mogu čitati samo iz saopćenja za javnost ministra vanjskih poslova BiH.

Prošla su vremena kada je SNSD imao partnere u vlasti koji su bespogovorno šutili na antidržavno lobiranje i sve to pratili iz fotelja u Sarajevu, a došlo je vrijeme da se čuje glas Bošnjaka za stolovima za kojima se donose važne odluke. Više se neće lobirati na rušenju države Bosne i Hercegovine i više se neće iznositi neistine o Bosni i Hercegovini!

SAD su naš najvažniji vanjskopolitički partner. Treba se navikavati da će posjete biti česte, a ako treba i duže od ove koja je sada bila.
I na kraju - što se tiče veza SNSD-a i njima bliskih saradnika iz svih sfera života sa Sjedinjenim Američkim Državama, ostalo je samo da čekaju američku crnu listu. To je veza koja će sigurno "jačati". Jedan po jedan srest ćete se svi… - piše Čampara. 

VEZANI TEKST - Kovačević: Mi iz SNSD-a smo izabrali Konakovića i družinu iz "Trojke" kako bismo završili bitne stvari za RS

Radi se o istom čovjeku koji je Elmedina Konakovića ne tako davno opisivao kao nekog ko "puno melje, malo žita daje". O Konakoviću, kojeg sad zove predsjednikom, govorio je sa očitim prijezirom. 

- Konaković se nametnuo verbalnim darom, no vrijeme je pokazalo da njegove riječi nisu u skladu s njegovim djelima. Što bi narod rekao – puno melje, malo žita daje! Konaković je u osnovi jedan opsjenar, što potvrđuje cijela njegova karijera, i ona sportska, i ona akademska, i ona politička - tako je govorio Čampara.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.