open-navfaktor-logo
search
Prepoznao se
Čampara odgovorio Novaliću: Dok si se družio s Gačanima...
Sudeći po njegovoj objavi na Facebooku, Aljoša Čampara se prepoznao u izlaganju završnih riječi premijera Federacije Bosne i Hercegovine Fadila Novalića.
08.03.2023. u 15:42
get url
text

VEZANI TEKST - Novalićev govor iz sudnice: Ko su grupa "Gacko je čudo", šta je otkrila "zalutala" poruka, u kakvom su projektu tužioci
 
- Nakon ovoga je efektivno formirana neformalna grupa koja je sastavljena i od jednog člana moje Vlade, zatim od tužilaca u kojoj je jedan "iz sjene" preuzeo liderstvo, visokopozicioni policijski službenik Agencije za istrage i zaštitu BiH, tri plaćena medija i nekoliko privrednika koji su me, zarad svoje lične koristi, željeli skloniti sa mjesta premijera Federacije BiH. Ja sam grupu za svoje potrebe nazvao "Gacko je čudo", upravo onako kako su je i oni međusobno zvali. Grupa je, naravno, napravila hodogram projekta, gdje je krajnji cilj bilo moje hapšenje i zadržavanje u pritvoru - rekao je između ostalog Fadil Novalić.

U Novalićevom izlaganju pronašao se Aljoša Čampara, federalni ministar unutrašnjih poslova i zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo. 

Njegovu objavimo prenosimo u cijelosti.

- Danas je Novalić, koji je poznat po tome da često izgubi kontrolu nad vlastitim jezikom, izjavio: "Gacko je čudo", pokušavajući da okrivi sve i svakoga u procesu u kojem je optužen za zloupotrebu položaja i nezakonito trošenje javnog novca. Tako su u bunilu njegovih parapatoloških teorija zavjere na red došli i Gacko i Gačani.

Da, gospodine Novaliću, Gacko je zaista čudo.

Čudo po činjenici da prema pisanju historičara, novinara i statističara, gačani predstavljaju regionalni pa i svjetski fenomen u pogledu obrazovne strukture svoje populacije, u odnosu na broj stanovnika. I to s legalno završenim fakultetima i legalno stečenim diplomama što je, pretpostavljam, pravo čudo za tvoje šefove i mentore koji nikako nemaju ili imaju falsifikovane diplome.

Sasvim sigurno - i to znam pouzdano - niko od gačana (jer im takva glupost nikada ne bi mogla pasti na pamet) te nije savjetovao da uđeš u nabavku nefunkcionalnih resporatora i da ih nabaviš preko firme koja se bavi proizvodnjom malina.

Ti dobro znaš, ali ne smiješ da kazeš, ko ti je dao takve naredbe (sjeti se samo NN ženske osobe koja ti je to navodno naredila), pa su ti u nedostatku ličnog integriteta i hrabrosti da priznaš pravu istinu, krivi svi drugi.

Po staroj obavještajnoj praksi i matrici - da se skrene pažnja i zametne trag.

Isto tako Gačani tvojim naredbodavcima nisu rekli da falsifikuju fakultetske diplome, da odbijaju liječiti malodobnu djecu, da u nezajažljivoj ličnoj ambiciji dožive brutalni poraz u utrci za člana Predsjedništva BiH, da "završavaju" izbor gradonačelnika Sarajeva, da trguju glasovima i postavljaju nekompetentne kadrove.

Naprotiv, Gačani su ih upozoravali da ne budu bahati, da ne stavljaju privatne interese iznad interesa građana, da cijene mlade i obrazovane ljude.
I na kraju, da ponovim - Gacko stvarno jeste čudno. Dokaz tome je i činjenica da nisi ispadao budala, poltron i predmet javnog ismijavanja, dok si se družio s Gačanima.

Otkako si se počeo družiti s osmicama i sa "alfa ženkom", kako ti volis tepati svojoj šefici, tu si gdje si.
Za razliku od tebe ja nisam potrčko koji ispunjava želje Bakira, Sebije, Asima i Osmice. A tebe je jedna SMS poruka od "šefice" i jedno "poslao me Asim" odvela na optuženičku klupu.

Zbog toga Fadile, nemoj glumiti naivno nevinašce niti slučajnog prolaznika.

"Ili se predstavljaj onakvim kakav jesi ili budi onakav kakvim se predstavljaš" - napisao je Čampara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.