open-navfaktor-logo
search
Ko to plaća...
Čamparu odao link: Spekulacije indirektno potvrđene, ovo je portal iza kojeg stoji ministar?
Već neko vrijeme se spekulira da iza portala pressmedia.ba, koji je nedavno pokrenut, stoji ministar unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine i član Predsjedništva Stranke demokratske akcije (SDA) Aljoša Čampara, a takve informacije danas su na neki način i potvrđene. 
27.06.2020. u 16:28
get url
text

Mediji su danas dobili "saopćenje" sa zvanične e-mail adrese Kabineta federalnog ministra unutrasnjih poslova, tačnije link na tekst u kojem je riječ o prisustvu delegacije Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova obilježavanju desete godišnjice terorističkog napada na Policijsku stanicu u Bugojnu. Indikativno je da link iz zvaničnog maila Čamparinog kabineta ne vodi na zvaničnu stranicu Ministarstva, nego upravo na portal pressmedia.ba. Ovaj portal nije zvanična web stranica Ministarstva, niti je uobičajeno da institucije redakcijama šalju linkove sa drugih medija, a naročito ne sa sumnjivih web stranica. 

 

Naime, u impressumu tog, ako se može tako nazvati, informativnog portala, nije navedeno niti jedno ime - urednika ili novinara. Zvanično se ne zna ko su "novinari", vlasnici, niti bilo šta drugo. Ono što se nezvanično već neko vrijeme govori je da je ministar Čampara prije dva-tri mjeseca u svom kabinetu o trošku građana Federacije uhljebio najmanje jednu osobu, navodno bivšeg novinara jedne sarajevske redakcije, a kojem je između ostalog u opisu posla da po Čamparinim instrukcijama piše tekstove za pressmedia.ba. 

U političkim i novinarskim krugovima se spekulira i to da je za potrebe pressmedia.ba angažirana i službenica jedne sarajevske općine, a čiji načelnik također podupire ovaj projekat zajedno sa Čamparom. 

U pauzama kada ekipa sa pressmedia.ba ne krade tekstove i fotografije od drugih medija, onda se bave SDA-ovim unutarstranačkim obračunima i "obradom" pojedinih zvaničnika i direktora državnih institucija, gdje je više nego očito da se stavovi izneseni u tim tekstovima menje-više podudaraju sa javno iznesenim stavovima ministra Čampare. 

Jedina pouzdana informacije u vezi s tim portalom je ta da je domena registrirana na izvjesnog Muniba Halimanovića, navodno nastanjenog u sarajevskoj općini Novo Sarajevo.  

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.