open-navfaktor-logo
search
Besplatno
Caritas otvorio dom za osobe koje se liječe u Mostaru
Caritas Biskupija Mostar-Duvno i Trebinje-Mrkan otvorio je u ponedjeljak u Caritasovoj zgradi u Mostaru Dom sv. Marte, koji je namijenjen za privremeni smještaj osoba koje dođu u taj grad radi liječenja ili su pratnja bolesnika, posebno djece, a nisu u mogućnosti sami osigurati vlastiti smještaj.
31.05.2021. u 11:00
get url
text

Dom, koji raspolaže s 13 kreveta, zajedničkom kuhinjom, prostranim dnevnim boravkom i zajedničkim sanitarnim čvorom, blagoslovio je biskup Petar Palić, predsjednik Caritasa Mostar.

Biskup je kazao kako je ovo samo jedna od djelatnosti Caritasa, navodeći kako sa svim programima koje Caritas ima nastoje odgovoriti na potrebe ljudi ovoga vremena.

- Razmišljajući o potrebama onih koji dolaze na liječenje ovdje u Grad Mostar odlučili smo se za otvaranje ovoga Doma sv. Marte koji će biti od koristi svima onima koji prate bolesnike koji dolaze na liječenje u Mostar kako bismo im besplatno osigurali mogućnost boravka, kako bi mogli boraviti ovdje i biti blizu bolesnicima - ustvrdio je biskup Palić.

Direktor Caritasa Mostar don Željko Majić naglasio je kako je sve ono što je u domu besplatno te da se nada da će biti od koristi ljudima koji se liječe u tom gradu.

- Namjena doma je da bude od pomoći ljudima koji su u potrebi liječenja u Gradu Mostaru, a u razgovoru s liječnicima vidjeli smo da tih potreba ima uistinu i previše, posebno kada se radi o onkološkim bolesnicima i o liječenju djece, kao i o njihovoj pratnji. Ova kuća svima kojima je to potreba bit će na raspolaganju - naglasio je direktor mostarskog Caritasa.

Dodao je kako je Caritas uvijek osluškivao potrebe i pomagao koliko je mogao, izrazivši nadu da će tako biti i u budućnosti.

- Caritas je do sada ostvarivao svoje zadaće i ciljeve, osluškivao potrebe i nadamo se da je u tom njegovom hodu i ovaj čin te da će i u budućim potrebama, u granicama naših mogućnosti, pristupiti i odgovoriti onako kako bi to i htjeli - poručio je don Željko.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.