open-navfaktor-logo
search
Radna grupa
Čavalić i Emrić nakon sastanka u SDP-u: Nije bilo riječi o broju potpisa, ovaj tim je operisan od političkih pitanja
Danas je u centrali SDP-a u Sarajevu održan sastanak radne grupe za izradu programa mjera izvršne i zakonodavne vlasti na nivou Federacije Bosne i Hercegovine za mandatni period 2023-2026. godine.
09.02.2023. u 15:14
get url
text

Danas je održan redovan sastanak radne grupe koja se tiče izrade programa mjera za federalni nivo u sklopu "Osmorke", a koje bi se naknadno usaglasile sa HDZ-om.

- Danas smo se bavili tehničkim pitanjima programa - oko pedesetak stranica teksta u vezi sa svim aktivnostima, što smo danas brusili. Ponavljam da je ovo tehnički tim, apsolutno operisan od političkih pitanja. Bavili smo se ekonomijom, energetikom, poljoprivredom... - istakao je Admir Čavalić (SBiH).

Nastavak sastanka o tehničkim pitanjima očekuje se naredne sedmice.

Tvrdi da danas nije bilo riječi o broju potpisa, odnosno ruku koje eventualno imaju u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH. Oni su se, podsjetimo, prema riječima lidera SDP-a Nermina Nikšića trebali prikupiti danas.

Prema Čavaliću, većina u FBiH je već potvrđena i to kroz 50 usvojenih amandmana na budžet.

Kratko se obratio Jasmin Emrić (NES BiH) potvrdivši da danas nije bilo drugog razgovora osim onog o mjerama, pa ni o podjeli resora, no da grupacija NES i SBiH jeste zainteresovana za sektor energetike, prenosi N1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.