open-navfaktor-logo
search
Vlada dala saglasnost
Čavalić, smijenjeni direktor u TK: Nisam dobio niti jednu primjedbu na izvještaj o radu
Vlada Tuzlanskog kantona (TK) na današnjoj sjednici nastavila je sa smjenama nepoželjnih kadrova, a posljednji u nizu je Admir Čavalić, direktor Kantonalne agencije za privatizaciju. 
16.07.2021. u 20:02
get url
text

Vlada TK danas je dala saglasnost za njegovu smjenu, a samo sat kasnije to je proveo Upravni odbor Agencije.

- Na izvještaj o radu Agencije za prošlu godinu nije iznesena niti jedna primjedba ni na sjednici Vlade Tuzlanskog kantona (TK), nadležne skupštinske komisije, a ni Skupštine TK. Jasno je da se radi o smjeni po političkoj osnovi i ja nemam problem s tim - kaže Čavalić koji je kadar Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH).

VEZANI TEKST-Vladajući u TK bez milosti: Zbog nepoželjnog direktora ugrožen rad Agencije za privatizaciju TK

Na sjednici Skupštine TK zastupnici većine su bili suzdržani i tako izvještaj Agencije nije dobio podršku. Čavalić kaže da je imao pritiske da podnese ostavku, ali to nije učinio.

- Jedan vid pritiska bilo je neisplaćivanje 250.000 KM sa escrow računa na račun Agencije. Iako je Vlada TK nedavno donijela odluku o isplati, još niti jedna marka nije legla na račun Agencije, iako se radi o tranši predviđenoj budžetim i rebalnosom budžeta. Ja sam dobio informaciju da će sve biti isplaćeno kada ode direktor. Sam nisam želio otići i desilo se očekivano - zaključuje Čavalić.

Podsjećamo, Socijaldemokratska partija (SDP), Pokret demokratske akcije (PDA), Naša stranka (NS) i Savez za bolju budućnost (SBB) u TK su već smijenili destke nepoželjnih karova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.