open-navfaktor-logo
search
Povratnici u RS
Čavka: Neophodno je da sve probosanske snage nastupe zajedno
Već nekoliko mjeseci radi se aktivno na okupljanju svih snaga koje mogu kreirati pozitivne promjene u samoj Srebrenici, ali i na ostalom prostoru manjeg bh. entiteta, kazao Čavka
26.10.2019. u 19:17
get url
text

Potpredsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Admir Čavka rekao je da probosanske snage već nekoliko mjeseci rade aktivno na okupljanju svih snaga koje mogu kreirati pozitivne promjene u samoj Srebrenici, ali i na ostalom prostoru manjeg bh. entiteta.

- Dobro je da je većina probosanskih snaga shvatila ozbiljnost stanja onih koji svaki dan žive kod svojih kuća i na svojim kućnim pragovima. Nažalost, veliku krivicu snosimo i mi povratnici, jer smo se mnogo puta do sada dijelili i postajali lagan plijen - istakao je Čavka.

On ističe da moramo da prihvatimo činjenicu da nas je sve manje i da su mnogi povratnici  ponovo napustili svoje kuće i ostšli trbuhom za kruhom. Vođene su, dodaje on, i pogrešne politike.

- Povratnici su zbog „freza" ulazili u razne skupštine većine. Zbog freza su prodavali patriotizam. Na ovim greškama moramo da učimo. Ne smijemo više da dozvolimo da nam se iste greške  ponavljaju - smatra Čavka.

Više je nego neophodno, ističe Čavka, da ovoga puta sve probosanske snage nastupe zajedno i da na taj način postanu nezaobilazan faktor u mnogim sredinima, a to bi omogućilo da sami povratnici odlučuju o svojoj budućnosti.

- SBB je svaki put, na čelu sa predsjednikom Fahrudinom Radončićem, podržao sva probosanska okupljanja i sigurno je da ćemo i ovoga puta biti dio koalicije koja će jedinstveno nastupiti u cijelom RS - kazao je Čavka.

Bitno je, zaključuje potpredsjednik SBB-a, da sve institucije koje mogu da budu dio procesa ujedinjavanja povratnika budu nosioci određenih aktivnosti.

- Stoga je jako pozitivnu poruku dalo Federalno ministarstvo za izbjegla i raseljena lica koje predvodi Edin Ramić i direktno učestvuje u samom procesu grupisanja svih pr-bosanskih snaga - rekao je Admir Čavka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.