open-navfaktor-logo
search
Vladini uspjesi
"Čega se lik dosjetio": U Sarajevu se i od redovnog održavanja gradske čistoće pravi spektakl
"Defile vozila povodom početka velike proljetne akcije čišćenja Kantona Sarajevo", opis je uz video koji je objavljen jutros na Facebook stranici Kantonalnog komunalnog preduzeća "Rad". 
17.04.2021. u 10:38
get url
text

KJKP "Rad" je potom objavio još jedan video defilea u komentarima, a zatim i fotografije snimljene tokom pranja ulica. Neizostavna je očito bila i fotografija na kojoj je direktorica "Rada" Vera Arnautović. 

Prethodno je Vlada Kantona Sarajevo na čelu s Edinom Fortom u više navrata najavila proljetnu akciju čišćenja Kantona Sarajevo, što se valjda dešava prvi put, jer se takav "spektakl" u KS svih ovih godina otkako Kanton Sarajevo postoji nije vidio?!

- U okviru pripreme za realizaciju proljetne akcije čišćenja Kantona Sarajevo, aktiviran je dežurni Viber broj 062 00 22 44. Na ovaj broj građani mogu od danas prijavljivati nepropisno odložen otpad kao i pravna i fizička lica koja to rade. Organizacijom proljetne akcije čišćenja i ove godine, Vlada Kantona Sarajevo i u ovim otežanim okolnostima epidemije želi napraviti iskorake u cilju stvaranja ljepšeg okruženja za život u Kantonu Sarajevo, a akcija čišćenja i uređenja Kantona je svakako jedna od njih. U odnosu na prethodne godine, ova akcija će biti organizirana u koordinaciji sa općinama, čime će se postići bolji rezultati, računajući na sinergijski efekat zbog učešća lokalnih zajednica i njihove infrastrukture. Proljetna akcija čišćenja KS počinje u subotu, 17.04.2021. godine - najavljeno je iz Vlade KS. 

Treba li uopće napominjati da u svemu ovome nema ničega neuobičajenog i da se radi o redovnim poslovima KJKP "Rad" koje je to javno preduzeće obavljalo i dužno je po zakonu obavljati svake godine? Jedini novitet je što Vlada KS od toga pravi marketinšku kampanju i Facebook spektakl. 

Što bi rekao bivši ministar sigurnosti Dragan Mektić: "Čega se lik dosjetio"

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.