open-navfaktor-logo
search
Ibrahimović sugerisao nekoliko stvari
Čelnici Bošnjačke stranke iz Crne Gore prije okupljanja na Ilidži na sastanku kod Izetbegovića
Istraga.ba
12.04.2024. u 12:25
get url
text
Ervin Ibrahimović
Ervin Ibrahimović
Prije nego što odu na sastanak koji je organizirao ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i predsjednik NiP-a Elmedin Konaković u Sarajevu, čelnici Bošnjačke stranke iz Crne Gore sastat će se sa liderom SDA Bakirom Izetbegovićem, objavio je portal Istraga.ba na mreži X.
Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović je, kako saznaje Istraga.ba, obavijestio predsjednika NiP-a Elmedina Konakovića da će se naknadno pridružiti njegovom skupu te je sugerisao nekoliko stvari.
- Podsjećamo da je inicijalna ideja sa iftara u Podgorici bila okupljanje političkih predstavnika Bošnjaka na druženju i ručku u Sarajevu uz koji bismo razgovarali o aktuelnim političkim i drugim temema. Sugerišemo da zvanični skup na temu položaja i statusa Bošnjaka u regiji zahtijeva detaljniju pipremu u pogledu organizacije, odabira učesnika, razmatranja teme i donošenja eventualnih zaključaka pa s obzirom na tu činjenicu i različite interpretacije povoda, svrhe i efekata ovog skupa slobodni smo da predložimo odustajanje od radnog dijela skupa što ne isključuje razgovore uz ručak i na ovu temu.
Cilj skupa je afirmacija i učvršćivanje bošnjačkog jedinstva pa smatramo da u tom pravcu moramo djelovati kako poruka koju pošaljemo ne bi bila upravo suprotna cilju i kako skup ne bi produbio podjele unutar bošnjačkog nacionalnog korpusa. Zato, finalno, predlažemo da skup bude održan kao bajramski ručak i druženje bošnjačkih političara - naveo je Ibrahimović u dopisu Konakoviću.
Na poziv Konakovića okupljanje predstavnika Bošnjaka regiona i razgovor o temi "Položaj i status Bošnjaka u regiji" održat će se danas u hotelu Hills na Ilidži, a prije toga planirano je okupljanje svih učesnika sastanka za 12 sati na Baščaršijskom trgu (kod Sebilja) nakon čega će uslijediti šetnja gradom.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.