open-navfaktor-logo
search
Održavanje sjednica
Čengić kritizirao "Četvorku": Nije uredu da na nivou BiH i FBiH provodimo jednu, a u KS drugu politiku
Skupština Kantona Sarajevo (KS) odbila je inicijativu zastupnika Harisa Zahiragića (SDA) da se sjednice Skupštine održavaju uživo, u sali i uz poštivanje epidemioloških mjera, a ne online, što je praksa u posljednjim mjesecima.
08.01.2021. u 14:11
get url
text

Tek 11 zastupnika je podržalo tu inicijativu, dok su ostali bili ili protiv, ili su bili suzdržani pri glasanju.

VEZANI TEKST - Ko je podržao Zahiragića da se zasjeda u sali, a ko bi da se i dalje za interese građana bori iz topline doma svoga

Protiv održavanja sjednica u sali su bili i pojedini zastupnici SDP-a, poput šefa Kluba te stranke Igora Stojanovića, te većina zastupnika iz koalicije "Četvorka". Oštru kritiku svojim koalicionim partnerima je zbog toga uputio Irfan Čengić, SDP-ov federalni zastupnik i bivši generalni sekretar te stranke.

Podsjetio je Čengić da je danas u istoj prostoriji održana sjednica Općinskog vijeća Centar.

Sa današnje sjednice Općinskog vijeća Centar 

- Ne razumijem zašto i dalje Skupština KS zasjeda online. Nije uredu da "Četvorka" na nivou BiH, FBiH i lokalnom nivou insistira na održavanju sjednica uživo, a u Kantonu provodimo drugu politiku – napisao je Čengić.

Predstavnici stranaka koje čine koaliciju "Četvorka" su, podsjetit ćemo, žestoko kritizirali rukovodstvo Zastupničkog doma Parlamenta FBiH zbog održavanja online sjednica, insistirajući da se one održavaju uživo. Taj pristup, međutim, nemaju kada su u pitanju sjednice Skupštine KS, u kojoj imaju potrebnu većinu za donošenje odluka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.