open-navfaktor-logo
search
Ja bih opreznije...
Čengić o Nikšiću i Kukiću u Centrali SDP-a: Pitajte za dosljednost onog ko je davao izjave o crnim listama
Kako je moguće da se lider PDA Mirsad Kukić, koji je na američkoj crnoj listi, nađe za stolom na sastanku u Centrali SDP-a jučer, kada je predsjednik SDP-a Nermin Nikšić kazao da neće koalirati sa ljudima koji su na crnoj listi. Tako je glasilo pitanje za Irfana Čengića, SDP-ovog zastupnika, koji je gostovao na BHT-u.
12.10.2022. u 12:28
get url
text

- Kukić je tu bio kao predstavnik svoje stranke koja je podržala Denisa Bećirovića. O dosljednosti morate pitati one koji su davali izjave. Ne mogu ja biti ničiji advokat, niti govoriti u njihovo ime. Vjerujem da će predsjednik Nikšić nekada biti vaš gost ovdje, pa da njega pitate o tome - kazao je Čengić.

VEZANI TEKST - Nikšić: Sa ljudima na crnoj listi nećemo koalirati; Šest dana poslije Mirsad Kukić u Centrali SDP-a

Na pitanje da se on (Čengić), našao u Nikšićevoj poziciji, da li bi sjeo za sto sa Kukićem, Čengić je odgovorio:

- Vjerovatno bih sjeo, ali ne bih davao izjave - kazao je Čengić, objašnjavajući da se se ne mogu davati izjave o koaliranju sa strankama koje imaju ljude na crnim listama, a onda raditi suprotno.

- Pola stranaka u parlamentima ima ljude na crnim listama. Tu je i HDZ. Predsjednik Federacije BiH (Marinko Čavara) je na crnoj listi, SDA ih ima, imaju neki naši koalicioni partneri. Da, sjedio bih i ja sa potencijalnim koalicionim partnerima, ali bih bio oprezniji sa izjavama - rekao je Čengić.

Mirsad Kukić je osnivač PDA i njen stvarni lider, dok je Elzina Pirić formalna predsjednica stranke. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.