open-navfaktor-logo
search
Ukazao na odnos snaga
Čengić: SDP ima najviše zastupnika Bošnjaka, treba dobiti delegata u Domu naroda BiH
Zastupnik Socijaldemokratske partije (SDP) u Skupštini Kantona Sarajevo i delegat u Domu naroda Federacije BiH Irfan Čengić, analizirao je raspodjelu pozicija unutar "Osmorke" u zakonodavnim tijelima na državnom i nivou Federacije Bosne i Hercegovine.
22.01.2023. u 22:01
get url
text

- Očekujem da će SDP BiH imati delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH iz reda Bošnjaka - napisao je Čangić na Twitteru.

On je napisao i koliko koja stranka "Osmorke" ima zastupnika Bošnjaka u kantonima: "23 zastupnika Bošnjaka ima SDP, Narod i pravda (NiP) 17, Narodni evropski savez (NES) 12, Stranka za BiH (SBiH) 10, Naša stranka (NS) četiri, Bosanskohercegovačka inicijativa Kasumović Fuad (BHI KF) tri i Pokret demokratske akcije (PDA) dva".

On dodaje da je SDP već prepustio bošnjačke pozicije predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, dopredsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamenta FBiH i dopredsjedavajućeg Doma naroda Parlamenta FBiH.

- Mnogo je i Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH - poentirao je Čengić i tako zaključio da ova pozicija treba pripasti SDP-u.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.