open-navfaktor-logo
search
Javni prijevoz
Centrotrans o urušavanju ostataka zgrada na Marijinom Dvoru: Gužve su ogromne, autobusi su nam blokirani
Od početka rekonstrukcije tramvajske pruge Centrotrans vlastitim autobusima, u iznimno teškim uvjetima, čini sve kako bi građanima Sarajeva osigurao adekvatan prijevoz kojim na vrijeme mogu doći do svog odredišta - škole, fakulteta, firme, institucije, bolnice…, saopćili su iz Centrotransa.
15.03.2023. u 10:32
get url
text

- Do sada smo uspijevali da, uz povremene kratkotrajne zastoje u saobraćaju, na kvalitetan način izvršimo preuzete obaveze. Nažalost, u posljednjih nekoliko dana, zbog urušavanja ostataka zgrada na Marijinom Dvoru i zatvaranja saobraćajne trake namijenjene za kretanje vozila javnog prijevoza, tokom dana na trasi od Muzeja do Skenderije bilježimo ogromne gužve u saobraćaju a u vrijeme odlaska na posao ili školu dolazi do potpune blokade kretanja naših autobusa. Zbog svega navedenog, ne našom krivicom, dolazi do poremećaja u održavanju reda vožnje što uzrokuje nervozu i nezadovoljstvo putnika - ističu iz Centrotransa.

Dodaju da, imajući u vidu značaj javnog prijevoza za sve aktivnosti građana Kantona Sarajeva, apeluju na nadležne organe da poduzmu hitne mjere kako bi se omogućilo nesmetano odvijanje prijevoza putnika.

- Naše cijenjene putnike molimo za razumijevanje te ih uvjeravamo da činimo sve što je do nas kako bismo pružili adekvatnu uslugu - saopćili su.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.