open-navfaktor-logo
search
Otvorene ponude
Centrotrans se jedini prijavio na javni poziv za 15 autobuskih linija u Kantonu Sarajevo
Problem na 15 linija javnog autobuskog linijskog prijevoza putnika u Kantonu Sarajevo još nije riješen.
11.06.2022. u 08:08
get url
text

Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo raspisalo je javni poziv za ove linije koje su pripadale GRAS-u, a ponudu je dostavio samo Centrotrans. Konačna odluka bi trebala biti donesena za desetak dana, a GRAS se nije prijavio, jer nije ispunjavao uvjete za javni poziv.

VEZANI TEKST - Štetino ministarstvo traži prijevoznika na 15 linija, GRAS nije vozio redovno

- Prijavili smo se u skladu kako je propisano, za ostalo imaju nadležni organi i neka se oni bave time – rekao je za Faktor Safudin Čengić, direktor Centrotransa.

Kontaktirali smo i Senada Mujagića, direktora GRAS-a, ali nije odgovarao na naše pozive.

Nadležni iz Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo po ovom pitanju su nam kratko rekli:

- Nakon javnog poziva otvorene su ponude. Za sve grupe linija ponudu je dostavio Centrotrans. Komisija će pregledati ponude i donijeti konačnu odluku.

Podsjetimo, ovim pozivom obuhvaćene su autobuske i minibuske linije koje nisu bile funkcionalne ili nisu redovno saobraćale. Nakon što je inspekcija svojim nalazom utvrdila da se linije ne održavaju u skladu sa registrovanim redom vožnje, donesena su rješenja o brisanju linija, te su stvoreni uvjeti za raspisivanje javnog poziva.

Linije koje su predmet javnog poziva su: Ilidža – Hadžići - Drozgometva, Ilidža – Tarčin – Vukovići, Ilidža – Osjek, Dom Armije - Bare, Dom Armije – Koševsko Brdo, Otoka - Boljakov Potok, Željeznička stanica - Rajlovac, Nedžarići - Dobrinja, Drvenija - Pofalići, Stup - Vogošća, Stup - Smiljevići, Stup - Dobroševići, Tarčin -Budmolići, Stup – Dobroševići - Rječica, Vogošća - ul. Ahmeda Rizve – Gora.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.