open-navfaktor-logo
search
Blagdan
Čestitka članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine: Neka božićne poruke radosti ispune vaša srca
Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovne uputili su čestitku nadbiskupu vrhbosanskom kardinali Tomi Vukšiću i svim katolicima u našoj zemlji i dijaspori sretan Božić.
24.12.2022. u 09:46
get url
text

- Povodom nastupajućeg Božića i Nove godine, Vama i svim vjernicima koji najradosniji kršćanski praznik Kristovog rođenja slave po gregorijanskom kalendaru, upućujem iskrene čestitke, sa željom da predstojeće praznične dane provedete u miru, zdravlju i porodičnoj sreći.

Neka božićne poruke radosti, ljubavi i nade ispune vaša srca i domove, a duhovna snaga praznika pomogne da istrajemo u svim iskušenjima i učvrsti uvjerenje da su zajedništvo, tolerancija i razumijevanje put koji treba slijediti.

Čestit Božić i blagoslovena Nova 2023. godina - čestitala je predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović.

Božić je čestitao i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Željko Komšić.

- Vaša preuzvišenosti, Vama i svim katolicima u Bosni i Hercegovini i dijaspori želim blagoslovljen i sretan Božić. Provedimo naredne dane u dobrom zdravlju, okruženi svojim najmilijim, dijeleći radost sa našim prijateljima i komšijama. Saosjećajući jedni s drugima, budimo oslonac danas, ali i svaki drugi dan, onima kojima je pomoć uskraćena i neophodna. Želim svima da Badnji dan provedete u miru i blagostanju, dočekujući veliki blagdan Božić - počelio je Komšić.

Božićnu čestitku je uputio i član Predsjedništva Denis Bećirović.

- Uvaženi nadbiskupe mons. Vukšiću, povodom velikog kršćanskog praznika Božića, Vama i svim katolicima u Bosni i Hercegovini i izvan domovine upućujem srdačne čestitke.

Želim Vam da Božić provedete u miru, zdravlju, porodičnoj sreći i blagostanju, zajedno sa svojim najbližim i prijateljima. Neka ovaj Božić bude obilježen u duhu viševjekovne tradicije međusobnog uvažavanja i poštovanja, duboko utkane u kulturu bosanskohercegovačkog društva.

Još jednom primite izraze mog poštovanja i najljepše želje povodom Vašeg praznika. Čestit Božić! - navodi se u čestitki Bećirovića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.